1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Şamil Sam maçı ring dışına taştı
Şamil Sam maçı ring dışına taştı

Şamil Sam maçı ring dışına taştı

Sinan Şamil Sam ile İtalyan boksör Paolo Vidoz arasında yapılan IBF ünvan maçının ardından olaylar çıktı.

A+A-

Sinan Şamil Sam ile Paolo Vidoz'u karşı karşıya getiren Avrupa Şampiyonluğu ünvan maçı Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı.

Büyük bir seyirci topluluğunun önünde oynanan karşılaşmaya Sinan Şamil Sam iyi başladı. 12 raund üzerinden oynanan ünvan maçının ilk raundlarında daha iyi bir oyun sergileyen Sinan Şamil Sam, 8. raunda kadar önde olan taraftı.

Sam, son 4 raundda oyunu rölantiye aldı ve 37 yaşındaki İtalyan boksör biraz daha etkili gözüktü. Son raundda bitiş zilinin çalmasıyla beraber Sinan Şamil Sam ve beraberindekiler büyük mutluluk yaşadı.

Ancak hakemlerin maçın sonucunu açıklamasının ardından Sam ve beraberindekiler büyük bir şok yaşadı.


Maçın 3 hakeminden 2'si maçın 114-114 berabere bittiğini belirtirken, 1 hakem maçı 115-113 Sinan Şamil Sam'ın kazandığını işaretledi. Kurallar gereği 2 hakem maçın berabere bittiği belirtince Avrupa Şampiyonluğu ünvan maçı da berabere bitmiş oldu. Hakem maçın ardından iki boksörün de ellerini havaya kaldırırken Sinan Şamil Sam üzütünden ringe çöktü.

Daha sonra ringin kenarına gelen Sinan Şamil Sam'ın gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Maçın berabere bitmesinin ardından ise olaylar başladı. Tribünler sonuca büyük tepki gösterirken, Sinan Şamil Sam'ın menajeri olan Arena Box- Promotion Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öner, hakemlere saldırdı.

İlk önce bütün hakemlere tek tek giden ve isyan eden Ahmet Öner, son olarak maçın hakemlerinden birine kafa attı. Maçın hakemi neye uğradığını şaşırırken, Ankaralı sporseverlerde hakemin üzerine yürüdü.

Maçın Finlandiyalı hakemi güvenlik görevlileri tarafından son anda salondan uzaklaştırıldı.

Bu esnada, Arena Box-Promotion'da çalışan Alman bir görevli Sinan Şamil Sam'ın haksızlığa uğradığını savunarak maçın baş hakeminin önünde Avrupa Şampiyonluğu kemerini parçaladı.

Bazı taraftarlar, sinirli Alman'ın Türk bayrağını yere vurduğunu zannederek Alman vatandaşa saldırmak istedi. Yaklaşık 20 dakika süren olaylar daha sonra yatıştı.

Sinan Şamil Sam'ın menajeri Ahmet Öner, olayların ardından yaptığı açıklamada Sinan Şamil Sam'ın elinden geleni yaptığını ancak büyük haksızlığa uğradıklarını söyledi.

Sinan Şamil Sam ise, maçın ardından yaptığı açıklamada sonuca inanamadığını ifade ederek, "Üstün oynamak önemli değil, bunu hakemlerin görmesi önemli.

Ciddi anlamda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. İlk 6-7 raundda daha iyi dövüşen taraf bendim. Daha sonra kenardan gelen taktikte önde olduğum ve son 2-3 raundda idare etmemin gerektiği söylendi.

Ama maçtan sonra öyle olmadığını gördük. Ankara'nın şanssızlığı mı yoksa benim uğursuzluğum mu bilemiyorum ama yine kazanamadım" diye konuştu.

Sinan Şamil Sam, bu sonuçla 35. profesyonel maçında ilk beraberliğini almış oldu. Kıtalararası Ağır Sıklet eski boks şampiyonu Sam'ın 30 galibiyet ve 4 mağlubiyeti bulunuyor.

SİNAN ŞAMİL SAM BOKSA VEDA EDİYOR

Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) Avrupa Şampiyonluğu unvan maçında İtalyan rakibi Paolo Vidoz ile berabere kalan Sinan Şamil Sam, boksu bıracağının sinyallerini verdi.

2007 yılında Ankara'da kaybettiği Oliver McCall maçından sonra yine başkentte Paolo Vidoz'u yenemeyen Sinan Şamil Sam, İHA'ya açıklamalarda bulundu.

Daha önce Dünya Boks Konseyi (WBC) Kıtalararası Ağırsıklet boks şampiyonluğunu da kazanan Sinan Şamil Sam, son dönemdeki düşüşün ardından ringlere veda etmeye hazırlandığının sinyalini verdi.

34 yaşındaki Sinan Şamil Sam, Vidoz ile yaptığı maçın muhtemelen kariyerinin son maçı olduğunu belirtirken, bir daha ringleri görmek istemediğini söyledi.

Sinan Şamil Sam, Vidoz karşısında üstün olmasına rağmen maçın berabere bittiğini belirtirken, "Vidoz karşısında ciddi anlamda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Ankara'da 2. maçımı oynadım. Bende mi bir uğursuzluk var acaba? Bilemiyorum. Lanet olsun. Mehtemelen bu maç benim son maçımdı. Bundan sonra rignleri görmek istemiyorum. Allah hepsinin üzerinde olsun. Başka birşey söylemek istemiyorum" diye konuştu.

34 yaşındaki Sinan Şamil Sam, 1999 yılında amatör olarak dünya şampiyonu olduktan sonra 2000 yılında profesyonelliğe geçti.

Profesyonel kariyerinde 35 maç yapan Sinan Şamil Sam, 30 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Sinan Şamil Sam, daha önce (WBC) Kıtalararası Ağırsıklet boks şampiyonluğunu da kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum