1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Sap sınırında modernizasyon
Sap sınırında modernizasyon

Sap sınırında modernizasyon

SSCB'nin yıkılmasının ardından 18 yıl önce açılan Sarp Sınır Kapısı'nın modernleştirilmesinde son aşamaya gelindiği açıklandı.

A+A-

Sarp Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.
SSCB'nin yıkılmasının ardından 18 yıl önce açılan Sarp Sınır Kapısı'nın modernleştirilmesinde son aşamaya gelindi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)tarafından yapımı üstlenilen Proje Türk tarafı Sarp kapısının modernizasyonu kapsıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Eren, teknik ekiplerin görüşmelerinden sonra Sarp Sınır Kapısı Modernizasyon Projesi'nin çalışmalarının hız kazandığını belirterek, “Sarp Gümrük Kapısı’nın modernizasyonuna Eylül ayı başında başlanacaktır. İnşaatın bir yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının Türkiye’yi ziyaretlerinde konunun görüşüldüğünü, Sarp ve Sarpi’de modernizasyon çalışmalarının eş zamanlı birlikte yürütülmesine karar verildiğini açıklayan Başkan Eren, bu doğrultuda Türk tarafında yer alan Sarp Kapısı’nın TOBB, Gürcü tarafında kalan Sarpi Kapısı’nın Gürcistan Hükümeti tarafından yapılacağını hatırlattı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bölge odalarının Sarp Sınır Kapısı ile ilgili çalışmalara çok önem verdiğini, Sarp ve Sarpi Kapıdaki fiziksel imkansızlıklardan kaynaklanan, iki tarafta da yaşanan zorluklar ve sorunlar olduğunu vurgulayan Şadan Eren, Sarp’daki sorunların çözümlenmesi ile Gürcistan ve Trabzon arasında karşılıklı ticaretin gelişmesi, 3. ülkelerle ticaret ve transit ticaretin artmasının sağlanacağını ve projenin Bölge ticareti açısından önemli kazançlar sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız