1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. SARP KAPISINDA BÜYÜK OPERASYON
SARP KAPISINDA BÜYÜK OPERASYON

SARP KAPISINDA BÜYÜK OPERASYON

SARP SINIR KAPISI’NDA SON YILLARIN EN BÜYÜK KAÇAKÇILIK OLAYI ENGELLENDİ

A+A-

GÜRCİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE SOKULMAK İSTENEN SEZYUM VE CIVA ELE GEÇİRİLDİ
Artvin ili Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan’dan Türkiye’ye sokulmak istenen 1 kilo 236 gram sezyum, 48,23 gram kırmızı civa ile kıymetli taşlar ele geçirildi. 

kacak-001.jpg

Edinilen bilgiye göre, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısı'na yaya olarak gelen Gürcistan uyruklu I.A ile N.K yolcu salonundan geçişi esnasında durumundan şüphelendi. X-Ray cihazından geçişleri sırasında cihazın ikaz vermesi üzerine söz konusu I.A'nın üst aramasında 2 adet cam tüp içerisinde toplam brüt ağırlığı 1235,73 gram olan sezyum maddesi ve 3 adet cam tüp içerisinde toplam ağırlığı 15,25 gram olan kırmızı civa maddesi ele geçirildi.
Gürcistan vatandaşı N. K el bagajı ve üzerinde yapılan aramada ise 9 adet çeşitli renk ve ağırlıkta kıymetli olduğu düşünülen taşlar ile 3 adet cam tüp içerisinde toplam brüt ağırlığı 32,98 gr olan kırmızı civa maddesi ele geçirilirken ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin 2.500.000 dolar olduğu belirtildi.
Şüpheli şahıslar tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevi'ne konulurken, söz konusu maddeler ile ilgisi olan Türk vatandaşı O. Ş, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü personeli ile yapılan ortak çalışma neticesinde yakalanarak tutuklandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum