1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Sarp Kapısı'ndan geçiş ücretleri yükseliyor
Sarp Kapısı'ndan geçiş ücretleri yükseliyor

Sarp Kapısı'ndan geçiş ücretleri yükseliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Yeni personel alımı ve 1 TL'lik geçiş fiyatını değerlendirdi.

A+A-

KİMLİKLE GEÇİŞTE 1 TL’LİK SEMBOLİK ÜCRET 15 TL’YE ÇIKARILIYOR
Sarp Sınır Kapısı'nda giriş çıkış ücretleri ilgili bir soru üzerine Bakan Hayati Yazıcı, şunları belirtti:
"Daha önce denetlemeler yaptığımızda kapıdaki giriş çıkış ücretlerinin 15 lira olması konusunu herkes ile paylaşmıştım. Bu konuyu Bakanlar Kurulu'na taşıdık. Bakan arkadaşlarımızın ve Başbakanımızın da olurunu aldık. O zaman yükseltelim denmişti, bugün yarın meclise sevk etmek üzere olduğumuz bakanlığımızın bir kanun tasarısı var. Tasarıda bu konuyu düzenlemiş bulunuyoruz. Pasaportlu giriş çıkışlarda alınan harç gibi kimlik kartı ile giriş çıkışlarda da benzer oranda bir harç alınması konusuna benzer bir düzenleme yapıyoruz. Aynı düzenleme içerisinde harcı sıfıra kadar indirme yetkisini de Bakanlar Kurulu'na veriyoruz."

sarp1.20130223103056.jpg

GÜMRÜKLER İÇİN YENİ PERSONEL İSTİHDAMI YAPILACAK
Giriş çıkışlarda hafta sonu yaşanan yoğunluğun personel yetersizliğinden kaynaklandığı iddiaları ile ilgili soruya ise Yazıcı, şunları söyledi:
"Geçen sene 2 bin 500'ü aşkın yeni personel aldık. Şu sıralarda bin 700'ü aşkın yeni personel alıyoruz B kategorisinde. Bunların bin tanesi gümrük muhafızı, geriye kalanları ise diğer kadrolarda. Onların mülakat programını yapıyoruz. Sezon sonuna kadar bir miktar daha alacağız. 2014 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın gümrükler kısmının bir personel sorunu kalmayacak."

sarp.jpg

sarp2.20130223103110.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum