1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. SARP SINIR KAPISI'NDA FIKRA GİBİ LABİRENT
SARP SINIR KAPISI'NDA FIKRA GİBİ LABİRENT

SARP SINIR KAPISI'NDA FIKRA GİBİ LABİRENT

Türkiye’nin Kafkasya Bölgesi’ne açılan en önemli kapısı olan Gürcistan ile Türkiye arasındaki Sarp Sınır Kapısı son 15 gündür çok ilginç bir görüntüye ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Sarp Sınır Kapısı’nda sıkışıklığı önlemek için yapılan ilginç labirent Karadeniz fıkralarını aratmıyor. 

sarp4.jpg

Günde on binlerce kişinin yaya olarak geçiş yaptığı kapıda, zaman zaman yaşanan izdihamların önlenmesi için Gümrük İdaresi ilginç bir yol bulmuş.

sarp3-001.jpg

İdare, kapıdan geçiş yapmak isteyenleri nizami sıraya sokabilmek için demir bariyerlerden 7 metre genişliğinde 11 sıradan oluşan bir labirent inşa etti.

Türkiye’den Gürcistan’a yaya olarak geçmek isteyenler resmi işlemleri yaptırmak üzere 10 metre mesafedeki gişelere ulaşmak için 77 metre koridordan geçmek zorunda kalıyor. Labirente giren yolcular tam 11 zikzak çizerek gişeleri ulaşıyor.

sarp2-001.jpg

Şaka gibi uygulama adrenalini yüksek yarışma programlarını da andırıyor!

sarp1-001.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşların kimi uygulamayı sert bir dille eleştirirken, kimisi ise yerinde bir uygulama olduğunu belirtiyor. Kimi vatandaşlar ise uygulamanın kilo vermek isteyenler için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getiriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum