1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. SARP'TAN GEÇİŞLERDE SORUN KALMADI!
SARP'TAN GEÇİŞLERDE SORUN KALMADI!

SARP'TAN GEÇİŞLERDE SORUN KALMADI!

Gürcistan'a geçerken üzerinde ilaç bulunan Türk vatandaşlarının tutuklanmasıyla gündeme gelen yasal düzenlemedeki sorun ortadan kaldırıldı.

A+A-

Gürcistan hükümetinin getirdiği yeni kanunlar Türk vatandaşlarını sıkıntıya sokarken, yeni düzenlemeler yapıldı.

Gürcü hükümetinin yeni uygulamaya koyduğu kanunlar ile Gürcistan’a giriş yapan yabancıların üzerinden ilaç çıkması durumunda kişiler tutuklanıyordu. Tutukluluk süresi içinde ilaçların laboratuvar incelemesi yapılarak ilaçların içerisinden Gürcistan’da kullanımı yasak olan etken maddeler çıkması halinde kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin Lari’yi bulan para cezaları veriliyor.

Durumdan habersiz 9 Türk vatandaşı üzerlerinde bulunan ağrı kesici ve grip ilacı gibi ilaçlar ile Gürcistan’a girmek isterken gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabatdze, yaptığı açıklamada, ilaçla ilgili problemlerin yaşandığını ve hatalı olduklarını söyledi.

Khabatdze, “Biz bu hatayı düzelttik, artık bundan sonra bu tur problemler yaşanmayacak. Biz gelen turistlerden bundan sonra şunu rica ediyoruz, eğer burada yasak Türkiye’de yasak değilse, o ilaçlardan ihtiyaçları kadar yanlarına alsınlar. Fazla ilaçla geçmek isteyenler, ilaçları imha edilerek geçişleri sağlanacak. Biz hatamızı düzelttik, turistlerimiz gönül rahatlığı ile gelebilirler. Aklanmamız açısından Türk kamuoyuna duyurulması çok iyi olur” dedi.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan ise “Tabii biraz duyurmada geç kalınmış, ilaçlar yüzünden Türk vatandaşları bazı eziyetler ve mağduriyetler yaşadı. Bundan sonra, şahısların üzerinde ihtiyaçtan fazlası olan ilaçlara el konulacak ancak kişinin geçişine bir engel olmayacak. Fakat bunun yanı sıra üzerinde kırmızı ve yeşil reçete ile satılan ya da kontrole tabi tutulan, içinde uyuşturucu madde içeren ilaçların olması halinde ciddi hukuki sorunlar doğabilecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız