1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Satranç Türkiye Şampiyonları ödüllendirildi
Satranç Türkiye Şampiyonları ödüllendirildi

Satranç Türkiye Şampiyonları ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden satranç oynuyorum?" konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz tarafından verildi.

A+A-

Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

satranc4-001.jpg

Yarışma kapsamında, öğrenciler "Neden satranç oynuyorum" sorusuna bin 119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile cevap verdi. Yarışmaya katılan bin 962 eserden 90'ı seçilirken ilk 10'u dereceye girdi.

satranc3-002.jpg

Türkiye genelinde 81 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 3 öğrenci Rize’den dereceye girdi.

satranc1-002.jpg

Şiir dalında ortaokul kategorisinde Rize Denizciler Ortaokulu öğrencisi Sedanur Uzun Türkiye birincisi, kompozisyon dalında ortaokul kategorisinde Rize Denizciler Ortaokulu öğrencisi Zülküf Berat Baş Türkiye yedincisi ve yine kompozisyon dalında lise kategorisinde Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Yarennur Ekşi Türkiye sekizincisi oldu.

satranc2-003.jpg

Dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz tarafından verildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, TSF Rize İl Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu, öğrencilerin aileleri ve öğretmenlerinin hazır bulunduğu ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ahşap satranç takımı, satranç eğitim kitabı ve tablet bilgisayar hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum