1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Savcı önce direndi sonra pes etti!
Savcı önce direndi sonra pes etti!

Savcı önce direndi sonra pes etti!

18 ilde eşzamanlı operasyonlar önceki gün sabah saat 08:00'de başlatılırken Giresun'daki operasyon aynı saatte başlatılamamış!

A+A-

ERGENEKON” soruşturması kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün Rektörlük'teki makamı da arandı. Ergenekon'un 12. dalgasında 18 ilde eşzamanlı operasyonlar önceki gün sabah saat 08:00'de başlatılırken Giresun'daki operasyon aynı saatte başlatılamadı. Giresun Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı uygulamadığı ve beklettiği öğrenilirken, devreye İstanbul'daki Ergenekon savcıları girdi. Mahkemenin kararının tekrar iletmesi üzerine Giresun Cumhuriyet Savcısı öğle saatinde aramayı başlattı. Prof. Öztürk daha sonra gözaltına alındı. Öztürk'ün, Ergenekon sanığı Veli Küçük'le yaptığı bir telefon görüşmesinde "Efendim, size tekmil vereyim" dediği ortaya çıkmıştı.

VELİKÜÇÜK'E BÖYLE SESLENMİŞTİ:
EMRİNİZİ BEKLİYORUM, ARZ EDERİM
Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün odasında da arama yapıldı. Emekli binbaşı olan Öztürk, Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Teori Dergisi'nde de yazıyor. Ergenekon iddianamesinde yer alan kayıtlara göre, 31 Aralık 2007 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e şöyle diyor: "Sizin güzel bir jestinizle orada kaldım iki gün efendim. Şimdi de Allah bize nasip etti Giresun Üniversitesi'nin rektörü oldum efendim. Kendimi unutturmayayım efendim, size tekmil vereyim. Komutanım, burası sizin emrinizde ve hizmetinizde. Onu özellikle arz edeyim. Benden ne emredersiniz, her zaman emrinizde hizmetinizdeyim."

ORDUYA DARBE ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Öztürk, kişisel web sitesinde şöyle yazmıştı: "Sıcak gelişmelere angaje olmuş ve dolayısıyla gücünü buralara aktarmış ve dağıtmış bir silahlı kuvvetlerin, içeride rejimin değişmesini önlemedeki rolünün de ciddi şekilde gerileyeceği şüphesizdir." Öztürk'ün orduya biçtiği darbeci rolün ardından Başbakan Tayyip Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı: "Bir rektör çıkıyor, darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya, önce yerini bil. Otur oturduğun yerde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız