1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Seçmeli dersler için son gün 21 Ocak!
Seçmeli dersler için son gün 21 Ocak!

Seçmeli dersler için son gün 21 Ocak!

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilciliğinden seçmeli ders çağrısı: Ortaokul ve liselerde seçmeli dersler için son tarih 21 Ocak!

A+A-

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada; Din, Ahlak ve Değerler başlığı altındaki “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler” derslerini seçme sürecinin ocak ayında sona ereceği hatırlatıldı. MEB, Diyanet başta olmak üzere velilerin ve STK’ların seferber olması istendi.

NASIL DERS SEÇİMİ YAPABİLİRİM?
Yapılan açıklamada, “Özellikle dini ve ahlaki değerlerin işlendiği seçmeli dersler olan Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinin seçimi önem arz ediyor. Veliler ve öğrenciler, 21 Ocak 2022 tarihine kadar okul müdürlüklerine velilerin imzaladığı dilekçeyle başvurarak Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerini 2022–2023 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak okumak üzere seçebilecekler. Milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında temel araç olan söz konusu seçmeli derslerle ilgili olarak 10 öğrencinin başvurusu, seçmeli dersin okutulması için okulda sınıf açılması konusunda yeterli oluyor. Bu manada çocuklarının manevi gelişimini düşünen anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarının manevi hayatı, dini ve ahlaki terbiyesi için bu dersleri seçmeleri hayati anlam taşıyor.” denildi.

ders.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum