1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şehit askerin evinde hüzün var
Şehit askerin evinde hüzün var

Şehit askerin evinde hüzün var

Şemdinli'de şehit olan 6 askerden Trabzonlu jandarma er Gökhan Uzun'un Akçaabat ilçesindeki evinde gözyaşı ve hüzün yaşanıyor.

A+A-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü örgüt mensuplarının sınır karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden Trabzonlu jandarma er Gökhan Uzun'un Akçaabat ilçesindeki evinde gözyaşı ve hüzün yaşanıyor.

Dün akşam Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde İran sınırına yakın bir yerde bulunan Aktütün karakoluna saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu. Şehit askerlerden Trabzonlu Gökhan Uzun'un Akçaabat'taki evine kara haber bu sabah ulaştı. Şehit askerin ilçeye bağlı Yeni Mahalle'deki evi, acı haberin alınmasının ardından ziyaretçi akınına uğradı.

Şehidin babası Ali Yaşar Uzun, en son dün telefonda görüştüğünü belirtirken, şehit olacağını hissettiğini söyledi. Baba Uzun, oğlunun Hakkari'de 1 akşam kaldıktan sonra şehit düştüğünü ifade ederek "Oğlumu 1 hafta önce yolcu ettik. Birliğine gidene kadar dakika dakika görüştüm. Dün saat 11.00 sıralarında komutanının cep telefonundan oğlumla görüştüm. Benden para yollamamı istedi. Ben de banka havalesi ile para yolladım. Yanımda arkadaşıma da bu parayı oğlum alamayacak dedim, öyle hissettim. Bu sabah da acı haber geldi" dedi.
Amcası Seyfettin Uzun ise yeğenini Ankara'dan Hakkari'deki birliğine yolcu ettiğini belirterek "Yeğenimin teskeresine 6 ay kalmıştı. Bu sabah saat 07.00 sıralarında acı haberi aldık. Karakol önce muhtarı aradı, daha sonra da acı haberi öğrendik. Yeğenim askerlikten hiç korkmadı, üzgünde gitmedi, neşeliydi" diye konuştu.
Öte yandan, şehit evi başsağlığı için ziyaretçi akınına uğradı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum