1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Şehit cenazesinde Sezer'e tepki
Şehit cenazesinde Sezer'e tepki

Şehit cenazesinde Sezer'e tepki

Pülümür'de teröristlerin saldırısında şehit düşen er Eyüp Yabangülü, toprağa verilirken Şehit yakınları Cumhurbaşkanı Sezer'e tepki gösterdi.

A+A-

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen Jandarma Er Eyüp Yabangülü, Kayseri'nin Alamettin köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit yakınları teröre lanet yağdırırken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de tepki gösterildi.
Sarıoğlan İlçesi Alamettin köyü meydanında düzenlenen törende şehit erin ailesinin durumu yürekleri dağladı. Oğlu Eyüp Yabangülü'nün tabutuna sarılıp ağlayan anne Hatice Yabangülü yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken köylüler, teröristlere yönelik slogan attı. Şehit yakınları Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e affettiği teröristler nedeniyle tepki gösterdi.
Bu arada, Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi başında nöbet tutan askerlerden birisi bayıldı. Sağlık İl Müdürü Kadir Çetinkara'nın müdahalesinin ardından bayılan asker cenaze başından götürüldü. Şehit Yabangülü'nün cenazesi köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından, omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirildi. Burada ailesinin isteği üzerine yüzü açılarak anne ve babasına gösterildi. Daha sonra Şehit Eyüp Yabangülü'nün cenazesi dualarla defnedildi. Tabuta sarılı Türk bayrağı ise baba Zeki Yabangülü'ne teslim edildi.
Alamettin köyünde gerçekleştirilen törene, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, milletvekilleri adayları ve il başkanları ile şehit erin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün amcası da 1997 yılında görevi icabı gittiği Kuzey Irak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit düşmüştü. Yabangülü'nün 2 ay sonra biteceği askerlik hizmeti sonrası köyde düğünü yapılacaktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum