1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şehit Polis Morgil'in ismi Pazar'da yaşayacak
Şehit Polis Morgil'in ismi Pazar'da yaşayacak

Şehit Polis Morgil'in ismi Pazar'da yaşayacak

Pazar Polis Merkezi Amirliği 'ne Şehit Polis Memuru Resul Morgil'in adı verildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Rize Valiliği öncülüğünde yapılan çalışma ile il genelinde 15 polis merkezi amirliğine şehit polis memurlarının isimleri verildi.

pol7-004.jpg

Bu kapsamda önceki adı ile Pazar Polis Merkezi Amirliği 'ne Şehit Polis Memuru Resul Morgil'in adı verildi.

pol8-004.jpg

Pazar Şehit Resul Morgil Polis Merkezi Amirliğinde düzenlenen programa Kaymakam Ayhan Terzi, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kılıç, İlçe Emniyet müdürü Mesut Demirdaş, şehit Morgil’in yakınları ve ilgililer katıldı.

pol2-019.jpg

Program şehitler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehit Polis Memuru Resul Morgil’in hayat hikâyesinin okunmasının ardından Pazar Şehit Resul Morgil Polis Merkezi Amirliğinin açılışı gerçekleştirildi.

pol1-019.jpg

Şehit Resul Morgil 15 Mart 1958’de Rize’nin Çayeli ilçesi Çaycılar Mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Çayeli Büyükköy’de tamamladı. 1981 yılında girdiği polis okulu sınavlarını kazanarak Afyon Polis Okulu’na başladı. 1982 yılında buradaki eğitimini tamamladıktan sonra ilk görev yeri olan İzmir’e gitti. Bekâr Olan Resul Morgil İzmir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken, 01.09.1984 tarihinde İzmir Eşref Paşa semtinde görev dönüşü oto çalmaya teşebbüste bulunan hırsıza müdahale ettiği sırada, oto hırsızı tarafından bıçaklanması sonucu şehit oldu.

pol6-003.jpg

pol5-006.jpg

pol4-012.jpg

pol3-013.jpg

..:: Video ::.. ..:: Video ::.. ..:: Video ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum