1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şehit Polis Rize'ye götürüldü
Şehit Polis Rize'ye götürüldü

Şehit Polis Rize'ye götürüldü

İstanbul'da dün ABD Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıda şehit olan polis memurlarından Nedim Çalık'ın cenazesi memleketi Rize'ye götürüldü.

A+A-

İstanbul'da dün ABD Başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurlarından Nedim Çalık'ın cenazesi memleketi Rize'ye götürülmek üzere bugün akşam saatlerinde havayolu ile İstanbul'dan Trabzon'a getirildi.


THY'nin tarifeli uçağı ile Trabzon'a getirilen şehit polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesini Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge, yakınları, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askeri yetkililer ve çok sayıda polis meslektaşı karşıladı.

Şehit polis memurunun uçaktan alınan cenazesi ambulansa konulurken, yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit annesi Şefaat Çalık'ı teskin etmeye çalışan Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz'un ağladığı gözlendi. Şehit polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesi daha sonra ambulansla Rize'ye götürüldü.

 

RİZE'DE AĞLATAN SAHNELER
Trabzon'dan ambulansla ile Rize'ye getirilen Polis memuru Nedim Çalık'ın naaşı polislerin omzunda Rize Devlet Hastanesi morguna taşındı.

Bu sırada ambulansta bulunan şehit polis memuru Çalık'ın annesi Şefaat Çalık, polislerin arasına girerek oğlunu morga kadar taşıdı. Oğlunun yüzünü görmek isteyen anne Çalık'a ise müsaade edilmedi.

 

Gözyaşlarına boğulan anne Çalık, burada fenalık geçirdi. Sakinleştirilen Çalık, bu kez de morgun önünden ayrılmak istemedi. Anne Çalık, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın devreye girmesiyle ikna edildi. Başkan Bakırcı tahsis ettiği makam aracı ile şehidin annesi ve yakınlarını evlerine gönderdi. 


Çalık'ın cenazesinin, yarın il merkezine bağlı Çaykent beldesinde, Kokulukaya Camisi'nde cuma namazının kılınmasının ardından törenle toprağa verileceği kaydedildi.

Rize Belediyesince, törene katılmak isteyen vatandaşlar için Atatürk Anıtı'nın önünden yarın saat 11.00'de otobüs kaldırılacağı bildirildi.

Şehit polis memuru Nedim Çalık, İstanbul'da Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra 17 Haziran 2006 tarihinde göreve başlamıştı.
Çalık, Sarıyer Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum