1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Şehit sayısı 10'a yükseldi
Şehit sayısı 10'a yükseldi

Şehit sayısı 10'a yükseldi

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 10'a yükseldi. Kobralar bölgeyi ablukaya aldı.

A+A-

Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece şehit sayısı 10'a yükseldi.

Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.

KOBRALAR BÖLGEYE BOMBA YAĞDIRIYOR

Saldırıya gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyon tüm şiddetiyle sürüyor. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan sikorsky helikopterler bölgeye özel eğitimli birlikler indirirken, kobra helikopterler de teröristleri geçiş güzergahlarına bomba yağdırıyor. Kobraların PKK'lıların saklanabileceği hedeflerini bombalamasıyla dağlardan yükselen dumanlar kameralara yansırken, silah sesleri yankılanıyor. 

Hakkari'den Çukurca yönüne giden araçlar güvenlik noktasından geri çevrilirken, basın mensupları da bu noktada gelişmeleri izliyor. Burada ambulanslar da hazır bekliyor.

ŞEHİT CENAZELERİ TUGAYDA

PKK saldırısında şehit olan askerlerin cenazeleri, Hakkari Asker Hastanesi'nden alınarak uğurlama töreninin yapılacağı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

 

Şehit askerler için ilk törenin Tugay Komutanlığı'nda yapılacak ve ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız