1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Şehitlerin isimleri belli oldu
Şehitlerin isimleri belli oldu

Şehitlerin isimleri belli oldu

Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen 24 askerin kimlikleri açıklandı.

A+A-

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçleri ve sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırıda 24 asker şehit düştü.

Şehitlerin isimleri de belli oldu. İlk şehit ateşi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne ve Yozgat'a düştü. 36 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in Akşehir'deki ailesi ve Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki ailesinde yas var. 

İLK ATEŞ KONYA'YA DÜŞTÜ 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sınırdaki askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 36 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. 

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI

Evli ve 2 çocuk babası olan astsubay Geçer'in, bir yıl önce babasını kaybettiği belirlendi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in Facebook sayfasında son paylaştığı fotoğraflar arasında görev yaptığı yerin önünde çekilmiş bir kare de yer aldı. Facebook sayfasında iş bilgileri kısmında "Jandarma Astsubay-Hakkari, Dağlıca" yazan Geçer, bu kareyi 5 Ağustos'ta arkadaşlarıyla paylaştı. Altına, Geçer için "daha da gençleşmişsin" gibi yorumlar yapıldı. 

ŞEHİDİN ANNESİ YIKILDI

Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi. Şehit Üsteğmen Murat Bek’in nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi.

 ŞEHİT ER FEVZİ KAZAK'IN ANNESİ: EYVAH OCAĞIM BATTI 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er 20 yaşındaki Fevzi Kazak'ın Gaziantep'te yaşayan ailesi acılı haberle yıkıldı. Kurban Bayramı'ndan hemen sonra terhis olacağı öğrenilen şehit erin annesi, pencereden askerlerin evine geldiğini görünce "Eyvah ocağımız battı" diye çığlık attı. 

EYVAH OCAĞIMIZ BATTI 

Şehit Piyade Er Kazak'ın ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Dışarıdan gelen sesler üzerine iki katlı sıvasız evlerinin penceresinden kızıyla dışarı bakan anne 40 yaşındaki Fatma Kazak, askeri görünce, "Fevzi'me birşey mi oldu? Eyvah ocağımız battı" diye çığlık attı. Sinir krizleri geçiren anne Fatma Kazak'a sağlık ekipleri müdahalede bulunurken, erkek kardeşleri ise polis, asker ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. 

Şehidin babası Mehmet Kazak'ın bir inşaatta bekçilik yaptığı, şehit olan oğlu Fevzi Kazak'ın ikinci evliliğinden dünyaya geldiği, diğer oğlu Cuma Kazak'ın da halen Kocaeli'nde askerlik yaptığı öğrenildi. Acı haber üzerine şehidin evinde toplanan çok sayıda yakını büyük üzüntü yaşarken, şehidin evinin bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı. Şehit Kazak'ın Kurban Bayramı'ndan hemen sonra terhis olacağı bildirildi. 

ŞEHİT KORAY ÖZEL TERHİSİNE 50 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere Köyü'nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel'in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel'e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel'i yakınları teselli etmeye çalıştı. 

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel'in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi. 

YAVUZ ÇOBAN'IN AKSARAY'DAKİ BABA OCAĞINA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ 

Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Dürdane Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 

Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban'ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul'un ise Hakkari'de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban'ın cenazesinin yarın Aksaray'da toprağa verilmesi bekleniyor. 

EYÜP ÇOLAKOĞLU, ANNESİYLE DÜN AKŞAM KONUŞMUŞTU 

Hakkari Çukurca'daki 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıda hayatını kaybeden Er Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul Avcılar'daki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna Türk bayrağı asıldığı ve yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü. 

Şehit er Çolakoğlu'nun üvey babası Yaşar Ergin, Eyüp'ün dün akşam annesiyle konuştuğunu söyledi. Ergin, "Annesiyle dün akşam telefonla konuşmuş. Yakın zamanda izine geleceğini söylemiş. Ama şahadet haberi geldi" dedi. 

ŞEHİT ER SÜLEYMAN KALKAN'IN ANNESİ: BEN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM 

Çukurca'da PKK terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan'ın şehit haberini Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Beldesi'nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, Müftülük'ten bir din görevlisi ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Kalkan Ailesi'nin oturduğu Harmanyeri Mahallesi'ne giden Güler ve beraberindekiler, sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan'a şehit haberini verdi. Oğlunun şehit düştüğünü o anda öğrenen Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman'ım. Ben 'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan'a sağlık ekipleri müdahale etti. Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı kadın, kendini yerden yere attı. 

Şehit er Süleyman Kalkan'ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu. 

Torunu ile aynı ismi taşıyan Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan'ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten Süleyman Kalkan, "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?" dedi. 

Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı. 

FİKRET ÖZEL, BABASINDAN HELALLİK İSTEMİŞ 

Çukurca'daki saldırıda şehit düşen piyade er Fikret Özel'in acılı haberini Samsun'da yaşayan ailesine Atakum Kaymakamı Salim Demir ve Merkez Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Haberi alan aile, yasa boğuldu. Sinir krizi geçiren anne İnci Özel gözyaşlarına boğuldu. 

3 çocuk sahibi baba Celal Özel, oğluyla dün konuştuklarını belirterek, "Mart ayında askere gitti. Dün öğleden sonra telefonla konuştuk. 8 günlük göreve çıkacaklarını söyleyip, 'Hakkını helal et' dedi. Bu süre içinde arayamayacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini söyledim. Sonra bugün acı haberi geldi. Türk milletinin başı sağolsun" diye konuştu. 

Şehidin evi ve bulunduğu mahalle, Türk bayraklarıyla donatıldı. 

ŞEHİT ER BİROL ELMAS'IN TEZKERESİNE 40 GÜN VARDI 

Adapazarı'nda çiftçilik yapan ve babası yıllar önce ölen biri kız 3 kardeşi olan Sakaryalı şehit Birol Elmas'ın şehit olduğu haberi, Sakarya Merkez Komutanı Albay Kutluay Önay tarafından anne Mübyen Elmas'a verildi.

112 sağlık ekipleri ile birlikte eve gelen askeri yetkililer şehit haberini verdiklerinde evin kapısında bulunan Anne Elmas, sinir krizleri geçirdi. Kendisini yerden yere atan Mübyen Elmas baygınlık geçirince, sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulansla hastaneye götürüldü. 

Şehit haberinin verilmesi sırasında Birol Elmas'ın yeğeni olan 13 yaşındaki Melisa Elmas kalabalığı görünce koşarak eve geldi. Küçük kız acı haberini ögrenince yıkıldı. Askerler tarafından teskin edilen küçük kız dakikalarca gözyaşı döktü. 

Bu arada şehit Birol Elmas için Sakaryasporlu taraftarlar da Sosyal Paylaşım sitesinde onun Sakaryaspor atkısı ile çekilen fotoğraflarını yayınladı. 

NAZİLLİLİ ER MEHMET ÇETİN TERHİSİNE 3 AY KALA ŞEHİT OLDU 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde kalabalık bir terörist grubun saldırısında şehit düşen er 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Köyü'ndeki ailesi yasta. Şehidin isminin belirlenmesinin ardından Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Seydi Salman'dan oluşan heyet ile bir ambulans, Nazilli'ye 18 kilometre mesafedeki Beğerli Köyü'ne gitti. Köye ulaşmak için yaklaşık 6 kilometrelik toprak yoldan çıkan heyet, şehidin baba ocağına ulaştı. Adeta bir barakada yaşayan şehidin annesi Şerife ve babası Bekir Çetin, karşısında askerleri görünce sinir kirizi geçirdi. Olduğu yere dizlerinin üzerine çöken anne Çetin, "Kara oğlum nedere, evladım nerede?" diye feryat etti. Oğlunun şehit olduğunu anlayan baba Çetin gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren acılı anne, yapılan müdahalenin ardından eve alındı.

TERHİSİNE 90 GÜN VARDI 

Beğerli Köyü'nün tek askeri, beş çocuklu Çetin Ailesi'nin de en küçüğü olan şehit er Çetin'in, dağıtım iznine geldikten sonra bir daha izin kullanmadığı, terhisine de 90 gün kaldığı öğrenildi. 

ABLA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ 

Acı haberi alıp anne ve babasının yanına koşan şehidin ablası Fatma Tuzsuz, sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan acılı ablanın çığlıkları yürek dağladı. Şehidin yeğeni Süleyman Tuzsuz, "Dayım nerede, ona ne oldu? Ben daha askere gitmedim. Onun intikamını ben alacağım" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Dayısıyla en son iki gün önce telefonla konuştuğunu, kendisine "En kısa zamanda aranızda olacağım" dediğini anlattı. Çiftçilik yapan ailenin yokluk içinde büyüttüğü şehit er Çetin'in askerden geldikten sonra babasıyla birlikte çiftçilik yapmaya devam etmek istediği belirtildi. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ 

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle: 

1. "Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)

2. Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya)

3. Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul)

4. Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop)

5. Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum)

6. Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ)

7. Piyade Çavuş Koray Özel (Adana)

8. Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara)

9. Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya)

10. Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay)

11. Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum)

12. Piyade Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray)

13. Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun)

14. Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli)

15. Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin)

16. Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul)

17. Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş)

18. Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep)

19. Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın)

20. Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta)

21. Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis)

22. Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ)

23. Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı)

24. Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız