1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Sel hopay'yı feci vurdu
Sel hopay'yı feci vurdu

Sel hopay'yı feci vurdu

Hopa ilçesinde sağanak yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu ev ve ekili alanlar ile Hopa-Borçka yolu üzerindeki iş yerleri su altında kaldı.

A+A-

Hopa ilçesine bağlı Subaşı köyü ve çevresinde dün etkili olan sağanak yağış sonrasında Subaşı Deresi'nin debisi yükseldi. Taşan sular sebebiyle dere kenarında bulunan bazı evlerin alt katları çamur ve sel sularıyla dolarken, ekili alanlar ve çay bahçeleri de büyük hasar gördü. Subaşı Mahallesi'nde Sebahattin Yazgeldi'ye ait ev, çay bahçesinin kayması sonucu toprak altında kaldı. Yollarda hasara neden olan selde, Hopa çıkışı Borçka yolu üzerindeki iş yerleri de sular altında kaldı. Borçka ilçesinde de sel suları, ev ve iş yerlerinde büyük hasara yol açtı.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, selin hasara yol açtığı Subaşı köyünde incelemelerde bulundu. Çamura aldırmadan vatandaşları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulunan Çolak, hasarlı yerleri de inceledi. Köy gezisi sonrasında Hopa ilçesine dönen Milletvekili Çolak, bir çeşme başında çamurlanan ayakkabılarını yıkadıktan sonra selde hasar gören alabalık çiftliğinde incelemede bulundu. Selden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için gereken yardımların sağlanacağını söyleyen Çolak, "Meclis'in tatile girmesi sebebiyle bizde tatilimizi memleketimizde geçirmek istedik. Selden zarar gören ailelere yaya da olsa ulaşabildiğimiz yere kadar ulaştık. Bu mübarek ayda çat kapı yaparak fakirlerimizin sofralarını yakından görme fırsatı buluyoruz ve sofralarına da ortak oluyoruz. Birlikte aç kalıp, birlikte tok olmayı ve hep birlikte bu yola devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.
Çolak, incelemelerinin ardından ÖDP'li Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Topaloğlu'nun bürokratlardan çok canı yandığını söylemesi üzerine Çolak, parti ayrımı yapmadan kendilerine her konuda destek olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız