1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sel mağduru esnaftan valiye teşekkür
Sel mağduru esnaftan valiye teşekkür

Sel mağduru esnaftan valiye teşekkür

Rize'de 24 Eylül'de meydana gelen selden etkilenen esnaf, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'na teşekkür ziyareti yaptı.

A+A-

Rize'de selden etkilenen Ekrem Orhon Mahallesi'nde Sahil Cami altındaki işhanında iş yeri bulunan esnafdan Mustafa Yanık ve Halim Tüfenk, Vali Hacımüftüoğlu'nu ziyaret ederek, selin zararlarının karşılanmasında kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı işhanındaki 23 esnaf adına teşekkür etti.

Yanık, çok büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, "Sel sırasında işyerlerimizden tek bir malımızı bile kurtaramadık. Tek tesellimiz canımıza zarar gelmedi. Allah böyle afeti ne bizlere ne de ülkemize, insanlara göstersin" dedi.

Afet sırasında ve sonrasında devlet görevlilerinin gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Yanık, "Selin ardından zararlarımızın tespiti yapıldı, çarşıda faaliyet gösteren 23 esnafımızdan 17'sine yardım yapıldı. Ancak 6 esnafımıza henüz bir yardım yapılamadı. Bunları tekrar valimize ve zarar tespitlerini yapan İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü yetkililerine bildireceğiz. Başta Başbakanımız olmak üzere Bakanımız Hayati Yazıcı, milletvekillerimize, devletimizin tüm yetkilileri adına Valimize, mahalli yöneticilerimize, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Hacımüftüoğlu ise, ziyaretten ve sel afetinde görev yapan tüm devlet görevlilerine adına kendisine teşekkür edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Her zaman söylediğim gibi, devlet bu günler içindir. Devlet olmanın en önemli unsurlarından biri de halkının her türlü zorluğunda yanında olabilmesi ve onların yaralarını sarabilmesidir. Devletin görevlileri olarak bizlerin görevi budur. Bundan dolayı bizlerin ayrıca teşekkür beklenme lüksümüz yok. Ancak sizlerin sıkıntıları sonrasında yaralarınızın sarılmasına vesile olabilmekten dolayı, yüzünüzde bir nebze olsun mutluluk görebilmek ve buna vesile olan devletimizin tüm görevlileri adına teşekkürü bana yapmanızdan dolayı mutlu oldum" diye konuştu.

Selden dolayı yardım yapılamayan 6 esnafın müracaatlarını alarak yeniden inceleteceklerini anlatan Hacımüftüoğlu, "Bugün sizler, yarın başka bir yerdeki insanlarımız sıkıntıda olabilir. Sizlerin mağduriyetinde 70 milyon sizlerle olduğu gibi, onlarında mağduriyetinde sizlerin de içinde olacağı 70 milyon onların yardımına koşacaktır. Milletimiz cömert millettir. Ülkemizde olduğu gibi ülke dışındaki tüm insanlara da elinden gelen yardımı yapmıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız