1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sema Yağcıtekin güven tazeledi
Sema Yağcıtekin güven tazeledi

Sema Yağcıtekin güven tazeledi

AK Parti Rize Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi, Rize 2 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

Rize 2 Mart Spor Salonunda gerçekleştirilen, AK Parti Rize Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, birbirine kenetlenen, destek olan bir teşkilat yapıları bulunduğunu belirtti.

kongre4-004.jpg

Türkiye'nin sorunlarını giderme adına AK Parti kadın kollarında görev alan ve alacak kişilere teşekkür eden Yazıcı, kadınların AK Parti inşaatında çok önemli yere sahip olduğunu vurguladı.

Yazıcı, AK Parti çatısı altında siyaset yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunun altını çizerek, partinin kırmızı çizgilerini aşan ve defosu olanlar hariç, parti tüzüğünü benimseyen herkesin partide görev alabileceğini aktardı.

hayatiyazici3-001.jpg

Siyasi partilerde birliğin ve bütünlüğün önemli olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Siyasi partiler bir ailedir. Aile kavramını en iyi bilenler kadınlarımızdır. Aile toplumumuzun en temel ünitesidir. Güçlü aile güçlü toplumu, güçlü toplum güçlü devleti oluşturur." diye konuştu.

hayatiyazici1.jpg

Yazıcı, herkesin yaptığı hizmetlerin, kendisine referans olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Millet referans sorar. Referansı en sağlam parti AK Parti'dir. Türkiye'nin her alanını muazzam icraatlarla değiştirdik, dönüştürdük. Bir taraftan bu değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken bir taraftan da milletin kasasını doldurmaya çalıştık. Bize hazır kaynaklar teslim edilmedi. Boş tam takır bir kasa devraldık. Terleyen kadrolarız. Kim terler? Çalışan terler. Dertli olan terler. Bizim referansımız Türkiye'ye sağladığımız kazanımlardır."

Milletin hukukunu korumak, güçlü bir devlet ve millet olmak için savunma sanayisinde önemli yatırımlar yaptıklarını da vurgulayan Yazıcı, dirayetli olduklarını, içte değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken dışarıda ise kararlı duruş sergilemeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

osmanasknbk.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da kongrede yaptığı konuşmada, kadın kollarının AK Parti için önemine değinerek, “Cumhurbaşkanımızın belediye başkan adayı olduğu dönemde kadınların bu dava için ne kadar önemli olduğunu, kadınların ne kadar büyük bir güç olduğunu, kadınların siyasetin nesnesi olduğunu tüm İstanbullulara göstermişti. Şimdi de bu devam ediyor. AK Parti’de kadınlar bu hareketin en önemli dinamosu, en önemli gücüdür.” dedi.

ishakalim5-001.jpg

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ise AK Parti’de kadınlara verilen öneme değinerek, “Kadın kollarımız bizim başımızın tacıdır. Teşkilatımızı bir uçak gibi düşünürsek kadın kollarımız ve gençlik kollarımız bizim kanatlarımızdır. Bütün faaliyetlerimizi icra ederken en ücra köşelere, giremeyeceğimiz hanelere kadın kollarımızla özellikle giriyoruz. Cefakâr ve fedakârca çalışmalarını dur durak bilmeden yürütüyor kadın kollarlımız.  AK Parti dönemiyle birlikte özellikle Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kadın kollarımıza çok önem veriliyor. Sadece siyasette değil sosyal alanda her alanda kadınlarımız önde. AK Parti'mizde kadınlarımıza, bütün teşkilat kademelerinde ve hatta yerel yönetimlerde ayrılmış olan kotalarla buralarda temsil edilmektedirler.  Kadınlarımızın siyasetin her kademsinde yer almasını istiyoruz ve bu doğrultuda teşkilatlarımızı şekillendiriyoruz. Diğer siyasi partilerde olduğu gibi erkeklerin kadın kotalarından listelere girmesini bizde göremezsiniz. AK Parti ile birlikte kadınlarımız bakan, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve daha nice unvanlar ve sıfatları taşımaya başladı. Kadınlarımız da çalışmalarını bu doğrultuda çok güçlü bir şekilde devam ettiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

kng1-001.jpg

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Serpil Kavlak, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve teşkilat mensupları katıldı.

kng2.jpg

6. Olağan Kongre  sonrası mevcut başkan Sema Yağcıtekin tek liste ile girdiği seçimde yeniden Kadın Kolları Başkanlığına seçilirken, AK Parti Rize Kadın Kolları yönetimi  şu isimlerinden  oluştu: Aynur Tarlacı, Aysel Aksoy, Berna Demir  Ataseven, Elif Okutan, Elif Ferhatoğlu, Esra Kalıcı, Esra Sancaktutan, Eylül Şahin, Fatma Bulut, Fatma Baş Cörüt, Gönül Alaca,Gülşen İnce, Güler Şanal, Güler Topuk, Havva Selamet, Hülya Yavuz, Fatmanur Delihasan, İlknur  Canbaz, Melek İstif Akyol, Melek Akçay, Meral Usta, Merve Dal, Merve Koç Mercan, Mine Okul,Muhterem Savrut, Nuray Akar Mert, Nurcan Kan, Pınar Sarı, Sebahat Kopuz, Semiha Uzun, Seher Pehlivan, Sümeyye Atabey, Şeyma Pertek Özcan, Türkan Balcı, Tuğba Dal, Vildan Karakaş, Zahinde Ayfer Uzunkaya, Zeynep Yalçın, Zeynep Toprak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum