1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Serbest kalan balıçılar Rize'de
Serbest kalan balıçılar Rize'de

Serbest kalan balıçılar Rize'de

Gürcistan'da bir ay boyunca cezaevinde tutulan 23 Türk balıkçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle serbest kalarak bugün yurda döndü.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Geçen ay Ordu ili açıklarında avlanırken Gürcistan sahil güvenlik botları tarafından alıkonulan "Pala Reis" isimli Türk Balıkçı teknesi ve 23 mürettebatı, Gürcistan'ın Zukuti kentinde 27 gün boyunca cezaevinde tutulduktan sonra Başbakan Erdoğan'ın girişimiyle dün gece serbest bırakıldı.
Sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Türk balıkçılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Şaakaşvili ile görüşmesinin ardından 50 bin TL'ye denk gelen 50 bin Gürcistan Larisi kefalet karşılığında serbest bırakıldılar.

Gürcistan'da 27 gün hapis hayatı yaşayan Türk balıkçılar bugün sabah balıkçı tekneleriyle Rize Limanı'na geldi. Balıkçılar, Türk bayrakları açıp "Türkiye" sloganları ile limana girerken, kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi. Bir balıkçının tekneden iner inmez toprağı öpmesi dikkat çekti.

Gürcistan'da bulundukları süre içerisinde zor günler yaşadıklarını belirten balıkçılar, kurtulmalarına vesile olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Balıkçılardan Cihangir Dere, "Silah zoru ile girdikleri motorumuzda neyimiz varsa aldılar. Paramızı, sigaramızı her şeyimizi aldılar. Silah zoru ile bizi bağlayıp tekneyi talan ettiler. Bizi otobüslerle Zukuti'ye götürdüler. Allah kendisinden razı olsun, Başbakanımız sayesinde kurtulduk. Bundan böyle hep kendisiyle birlikteyiz" dedi.

Balıkçı teknesinin kaptanı Dursun Neciboğlu ise haksız yere alıkonulduklarını belirterek şunları söyledi: "Bugün Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki komutanlarımızla görüştük. Onlardaki kayıtlara göre de sınır ihlali yapmamışız. Bizi Türk sularından aldılar. Haksız yere günlerce orada tutulduk. Bunların Somali'deki korsanlardan hiçbir farkı yok."

Diğer balıkçılar da yaptıkları açıklamada, iki, üç kişi bir yatakta yattıklarını belirterek "Bize yemek verilmedi. Sadece kuru ekmekle su verdiler. İşkence yapılmadı ama itip kakıp, saçlarımıza asılıp, ayaklarımızda kağıt yakarak taciz ettiler" diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum