Çay eksperlerinin kadro isteği

Çaykur'da mevsimlik işçi olarak çalışan çay eksperliği bölümü mezunu işçiler, kendilerine kadro verilmesini istediklerini söylediler.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğini ziyaret eden çalışanlar adına konuşan Selçuk Er, Türkiye'de çay bitkisi ve tarımı ile ilgili en iyi alt yapıya sahip bireyler olarak yetiştiklerini söyledi.

Özveri ile hizmet ettikleri sektörde statü ve özlük hakları yönünden geleceğe umutla bakmalarını engelleyen sorunla karşı karşıya olduklarını ifade eden Er, ''Bizler 2007 yılında mevsimlik olarak Çaykur'da görev almaya başladık. Kurumumuzda daha önce mevsimlik işçi olarak işe başlayan meslektaşlarımız, hizmete başladıktan kısa bir süre sonra budama projesi kapsamında önce işçi kadrosunda yıl boyu çalışma imkanı buldular. Daha sonra da Bakanlar Kurulu kararı ile memur kadrosuna geçirilerek hizmete memur olarak devam etmeleri sağlandı. Bizler de bizden önce işe alınan meslektaşlarımız gibi yıl boyu çalışabileceğimiz beklentisi içindeydik'' dedi.

Çalışmaya başlayalı 3 yıldan fazla olmasına rağmen sözleşmeli veya başka bir statü ile de olsa sürekli çalışma imkanına kavuşamadıklarını kaydeden Er, şunları söyledi:

''Bu şekilde çalışan 350 civarında kişiyiz. Çaykur'dan başka hiçbir kamu kuruluşunda istihdam olanağı bulma imkanımız yok. Çünkü hiçbir işveren sadece kış dönemi için geçici bir iş vermeye razı olmamaktadır. Yaş çay sezonunda bölge dışından gelerek çalışan arkadaşlarımızın büyük kısmı, kısa süreli çalışma ve düşük ücret nedeniyle umutla başladıkları görevlerinden ayrılarak özel sektörde çalışmak zorunda kaldılar. Bizler ayrıcalık istemiyoruz. Bizden önce hizmete başlayan meslektaşlarımız gibi mesleğimizi sürekli icra etmek istiyoruz. Sorunlarımızın çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz.''

Rize Haberleri