MUSTAFA BAYRAK
Rize Valiliği halk günü, derdi, sıkıntısı, acısı, kederi olanların buluşma noktası, çare kapısı oldu.
Son halk günü toplantısına başkanlık eden Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler, vatandaşların dertlerini dinlerken çare bulma konusunda zaman zaman zor anlar yaşadı...
İŞ YERİ YIKILAN ORADA
2 gün önce belediye tarafından oğlunun iş yeri yıkılan Yusuf Delihasan, Rize Valiliği halk gününde Vali Yardımcısı Güler'den yardım istedi. Güler'in "Belediyeye git! Onlar gereğini yaparlar" sözleri üzerine yaşlı adam: "Beni ona gönderme!" diye yalvardı.
Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ise "Biz belediyeye yazıyoruz. Belediyeye git! Onlar gereğini yaparlar" dedi. Bu sözler üzerine yaşlı adam: "Beni şimdi ona gönderme! Beni dinlemez" diye yalvardı.
EVLERİ YAKILAN ORADA
Çamlıhemşin ilçesi yazlık köyünde 13 evin yandığını söyleyen Emine Doğan, 2 yıla yakın zamandan beri devletten yardım beklediklerini söyledi.
Yaklaşık 2 yıl önce tarihi 13 ahşap evin yakıldığını söyleyen Emine Doğan, Bu evler atalarımızdan kalma 200 yıllık evlerdi. Yangından sonra evlerin bir çoğu kullanılmaz halde. O zaman bayındırlıktan ve çeşitli dairelerden gelenler raporlarını tuttu. Ancak hiçbir yardım alamadık. Daha sonra bizlere bu arazilerin sit alanı olduğu söylendi. Bizim köyümüz ve evimiz orası. Açıkta kaldık. Kimden yardım isteyeceğimizi şaşırdık dedi.
Vali yardımcısı Fuat Güler ise konuyu inceleyeceklerini gerekli yardımda bulunacaklarını söyledi.
400 YTL BORCU OLAN DA ORADA
Halk gününe Ardeşen ilçesinden katılan İhsan Çalıkoğlu (52) ise hiçbir geliri olmadığını söyleyerek, Psikolojik rahatsızlığım var. Hiçbir yerde çalışmıyorum. Bakkala 400 YTL borcum var beni sıkıştırıyor. Ne olur bu borcumu ödeyin. Beni bu dertten kurtarın dedi.
Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ise 3 bin 050 sigorta günü olduğunu söyleyen İhsan Çalıkoğlu'na Gel seni emekli edelim. Bunun için askerlik borçlanması yapmalısın dedi.