Halk gününde 300 YTL kavgası

Rize Valiliği Halk Günü’ne katılan Çamlıhemşin ve Güneysulu 2 vatandaş 300 YTL’nin kavgasını yaptı. Biri beğenmedi öbürü 'Bana 300 verin yeter!' dedi.

MUSTAFA BAYRAK
Rize Valiliği Halk Günü'ne Çamlıhemşin ilçesi Kadıköy'den katılan 5 çocuk babası İhsan Çalık(52) “Hiçbir gelirim yok. Bana bir iş verin. Ayda 300 YTL'ye de çalışırım. Temizlik işi de olsa razıyım. Çamlıhemşin'de Kaymakam dışındakiler bizi hor görüyor. İnsan muamelesi yapmıyorlar. Beni onlarla muhatap etmeyin. Yardım istemek yerine iş istiyorum” derken yanında bulunan ve halk gününde yardım istemeye gelen Güneysu ilçesi Gürgen köyünden Ali Yıldırım (58) ise “Eşim 300 YTL maaş alıyor. Bu para bize yetmiyor. 6 çocuğum var. İş yok çalışamıyorum” diye konuştu.
Bu sözler üzerine İhsan Çalık “Sen 300 YTL alıyorsun, daha ne istiyorsun? Bana 300 YTL yeter” dedi.
Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ise “Siz tartışmayın, rekabet yapmayın” diye uyarıda bulunduktan sonra Çamlıhemşin Kaymakamı'nı arayarak İhsan Çalık'a yardımcı olmasını istedi.

Rize Haberleri