İktidar yürüyüşü

Alihan TELATAR

Ç.Rizespor son Baharın son maçını Bahar gibi bir galibiyetle kapatarak kış mevsimine merhaba dedi.
Bununla da iktidar yürüyüşüne devam etti.
Keskin bir viraja giren yeşil-mavililer Sakarya ve Adana galibiyetlerinden sonra zor geçeçeği düşünülen K.Erciyes maçını farklı kazandı.
Alınan 4-0 galibiyete bakıp da Rizespor’un çok iyi futbol oynadığını zannetmeyin.
Zaten ilk yarının sonları yaklaşırken iyi futbol değil, galibiyet önemli. Dolayısıyla Rizespor dersine iyi çalıştı ve bu sezon ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Böyle farklı bir galibiyeti çok özlemiştik. Çok uzun zamandır hasret kalınan bir sonuç.
Bu durum, futbolcuları, teknik kadroyu ve taraftarı oldukça rahatlattı. Takımın üstündeki stres ve baskı ortadan kalktı.

Rizespor, K.Erciyes karşısında maça 2 golle başladı ve maçı iki golle kapattı. İlk 8 ve son 8 dakikada atılan 4 gol. Aslında maça iki golle başlamak futbolcuları biraz rahatlatıp rehavete soktu. Çünkü ilerleyen bölümde bilhassa ilk yarının sonları ve ikinci yarının başlarında bu rehavetin etkisi açıkça görüldü.
Konuk takım, bu sürede ayağa paslar yaparak etkili olmaya çalıştı. Pozisyonlar buldu ama golü bulamadı. Maçın başında gelen gollerle rahatlayan yeşil-mavili takımın oyunu fazla forse etmedi.
İkinci yarının son bölümünde konuk takımın hatlar arasındaki iletişimi sağlayan kumanda merkezi çökünce Rizespor farka gitti.

Sakat ve cezalı futbolcuların bilhassa defansta çok olduğu Rizespor’da genç Mesut ilk kez 11’de görev yaptı. Heyecanına rağmen oldukça başarılıydı. Hem hava toplarında hem de yerden iyi işler yaptı. 
Maçın yıldızı kuşkusuz Serdar Samatyalı’ydı. Tecrübeli futbolcu, serbest vuruştan şık bir gol atarken 2 golün de asistini yaptı.
Erman Ergin, şık bir kafa golü ile perdeyi açan isimdi. Sedat’ın sakatlanıp çıkmasıyla birlikte Mustafa haftalar sonra orta alanda oynadı. Şadi’nin yerine oyuna giren Okan, 3. golde kendisi vurmayıp daha elverişli olan Riberio’ya 'alda at' dedi. Brezilyalı oyuncu golleri ve mücadelesiyle çok iyi işler yapıyor.

Maçta sevindirici olan bir taraf de Emrah Kol’un uzatma dakikalarında attığı 4. gol oldu. Sonuçta Rizespor’lu futbolcular özveriyle oynayıp farklı kazanmasını bildi. Bununla da iktidar yürüyüşüne devam edip iktidarı ele geçirmenin ön seçimini kazandı.
Atılan 4 golü baktığımız da ise ilk 3 gol duran toplardan sonuncusu ise çok iyi geliştirilen organizasyonla geldi.
Dileğimiz ve temennimiz, kış mevsimine girilirken yakalanan bu bahar havasının sonuna kadar devam etmesi. Havasını yakalayan Rizespor’ da bu havayı sonuna kadar devam ettirir.