Japonlar beyaz çayı çok sevdi

Çaykur'u ziyaret eden Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) heyetine 100 gramı 500 YTL değerinde olan beyaz çaydan ikram edildi. Heyet çaya bayıldı.

Kısa adı DOKAP olan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Doğu Karadeniz Bölgesinde Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında inceleme raporu hazırlamak üzere bölgede bulunan Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) heyeti Çaykur'u ziyaret etti.

Makamında Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi ziyaret eden Japon heyeti Genel Müdür Yüce'den Türk Çaycılığı ve Türk çayı hakkında bilgi aldı. Proje amaçlarının hâlihazırda yetişen ürüne alternatif bir ürün değil ona ek gelir sağlayacak başka kaynakların sağlanması olduğunu belirten heyet yetkilileri bölgede kendilerine gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Genel Müdür Yüce, Japon heyetine Türk Çayı ve çaycılığı hakkında bilgiler aktardığı konuklarına Çaykur'un ürettiği çay çeşitlerinden demleyerek ikram etti. Japon heyet Türk çayını ve özellikle Çaykur'un son olarak ikram için ürettiği beyaz çayı çok beğendi. Farklı bir aromasının olduğunu belirten heyet, ürünün piyasaya sürülmesi halinde çok beğenileceğini belirttiler.

Japon heyet daha sonra Çaykur Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Müdürlüğünü gezip bahçe ve seralarda incelemelerde bulundu

Rize Haberleri