Pazar AK Parti'ye yeni başkan

AK Parti Pazar İlçe 3. Olağan Genel Kurulu 2 adayın yarışına sahne oldu. 305 aday oy kullandı. İşte yeni yönetim:

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığına Adem Yıldız seçildi.
2 adayın listesiyle girilen seçimlerde oy sayma işlemi akşam saat 16.00'da başladı.
305 delegenin oy kullandığı kongrede Adem Yıldız 255 oy alarak AK Parti Pazar İlçe Başkanı oldu.
1 oyun geçersiz sayıldığı kongrede diğer aday Recep Ali Çatan ise 49 oy aldı.


COŞKULU KONGRE
AK Parti Pazar ilçe Kongresi saat 11.00'de Belediye Kültür Salonu'nda kalabalık bir katılımla başladı. Yaklaşık 6 saat süren kongrede sonuçların açıklandığı saat 17.00'ye kadar aynı kalabalığın salonda kaldığı gözlendi.
 
AK Parti Yönetim kurulu Üyesi Abdullah Uzun'un açılış konuşmasıyla start alan kongre, Rize İl başkanı Yılmaz Katmer'in başkanlığında kurulan divanın kontrolü ele almasıyla saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'yla devam etti.
Bu dönem aday olmayan ilçe başkanı Ahmet Basa bir veda konuşması yaptı. AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren teşkilatın içerisinde bir nefer olarak başladığı hizmeti, İlçe Başkanlığı kademesine kadar taşıyıp, görevi tadında bırakmanın onurunu yaşadığını ifade eden Dr. Ahmet Basa, “Görevim süresi içerisinde tek bir şaibeye yer bırakmadan ekip arkadaşlarımla beraber bayrağı en üst noktaya taşıma gayreti içerisinde oldum. Bugün aktif siyaseti görevimi bırakarak devrediyorum. Ancak siyaset uzun soluklu bir koşudur. Halkımızın bizi görmek istediği noktalarda hizmetlerimizi daha büyük şevk ve heyecanlarla devam ettireceğiz.” diye konuştu.

YILDIZ FARK ATTI
Dr. Ahmet Basa'nın ardından kongreye katılan AK Parti Rize milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu ile eski milletvekili İmdat Sütlüoğlu da birer konuşma yaptılar. Adayların konuşmalarının ardından ise başkanlık seçimine geçildi.

Saat 16.00'a kadar devam eden oy verme işlemlerinin ardından yapılan tasnifte başkan adaylarından Adem Yıldız kullanılan oyların 255'ini alarak AK Parti Pazar ilçe Başkanı oldu.

Sonuçların açıklanmasıyla salonda büyük bir coşku yaşanırken yeni yönetim kurulu tebrikleri kabul etti.

Seçimi açık farkla kazanan Adem Yıldız, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, teşekkürlerini sunarak, “Bu ilgi ve desteğinize layık olmak için daha fazla çalışacağız. İlk hedefimiz de önümüzdeki mahalli seçimlerdir. Pazarımız'ın da inşallah AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağı günlere çok az zaman kalmıştır. Hep beraber el ele vererek önümüzdeki dönemde Pazar Belediyesi'ni kazanarak hizmetlerimizi bir üst noktaya taşımak gayreti içinde olacağız” dedi.


YENİ BAŞKAN ADEM YILDIZ'IN LİSTESİ:



RECEP ALİ ÇATAN'IN LİSTESİ:



Rize Haberleri