Pazar Kooperatifinde 23 işçi sendika değiştirdi

Kongre süreçleriyle gündeme gelen Pazar 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde bu kez sendika erozyonu yaşandı. 27 işçiden 23’ü sendika üyeliklerini değişti.

10 Bin’e yakın üyesiyle bölgenin önemli kuruluşlarından olan Pazar 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde çalışan ve TÜRK-İŞ’e bağlı TEZ-KOOP-İŞ Sendikasına üye 27 işçiden 23’ü istifa ederek yine TÜRK-İŞ’e bağlı KOOP-İŞ Sendikasına kayıt yaptırdı.

Adnan Beyaz, Devrim Bakoğlu ve Deniz Sekman öncülüğündeki işçiler ile KOOP-İŞ Sendikası Trabzon Şube Başkanı Haydar Boğuşli bugün Pazar'da bir araya gelerek anlaşmaya vardı.

İstifalarını veren işçiler daha sonra Kooperatif binasında gerçekleşen törenle KOOP-İŞ Sendikasına geçti.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan KOOP-İŞ Sendikası Trabzon Şube Başkanı Haydar Boğuşli, Pazar 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde çalışan ve Tez-Koop İş Sendikasına kayıtlı bulunan 27 işçiden 23’ünün KOOP-İŞ sendikasına geçtiğini ifade ederek, “Pazar Kalkınma Kooperatifinde çalışan 27 işçiden 23’ü KOOP-İŞ Sendikasına üye olarak bundan sonra bu çatı altında çalışmaya devam edecekler. Bugün burada işçilerimizin müracaatı üzerine hazır bulunduk ve 23 işçi Türk İş’e bağlı Tez-Koop İş Sendikasından yine Türk-İş’e bağlı Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası KOOP-İŞ’e geçtiler. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Rize Haberleri