Pazar'da 23 Nisan etkinlikleri

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pazar’da da bir dizi etkinlikle kutlandı.

CENGİZ YILDIRIM
Eğitim erkânı ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla sabah saat 09.00’da Pazar 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük’ün Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. 



Milli Eğitim Bakanlığı talimatları gereği 7-12 yaş aralığında 23 Nisan doğumlu öğrencilere doğum günü pastaları hazırlattırılarak günün anısına ziyaretler gerçekleştirildi.


 
Pazar Kaymakam Ayhan Terzi’nin destek ve katkılarıyla bir grup öksüz ve yetim öğrenciye hediyeleri verildi. Ayrıca bu kapsamdaki hediyeleşme ve yardımlar, belirlenen okullar tarafından da gerçekleştirildi.  



Uzaktan Eğitim Yoluyla EBA üzerinden tüm öğrenci ve velilerin bakanlıkça hazırlanan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlama programının izlenmesi sağlanırken yine bu kapsamda Pazar Vefa Sosyal Grubu’nda görev alan emniyet ve jandarmaya ait araçlar, 23 Nisan’ın 100. yılı anısına süslenerek, hazırlanan marşlar gün boyu seslendirildi. 



Pazar Belediyesi hoparlörlerinden de Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan marşlar, çocuk şarkıları seslendirildi.



Kutlama ve etkinlikler, gün boyu çeşitli faaliyetlerle devam edecek. 

Etkinliklerin, bütün okul ve kurumlarda tam saat 13.00’de 100. yıl marşının seslendirilmesi, saat 21.00’de de İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ile tamamlanacağı belirtildi.

..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. 

Rize Haberleri