Pazar'da din görevlileri haftası etkinliği

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Pazar Sahil Camii altında bulunan konferans salonunda program düzenlendi.

Programa, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Hemşin Müftüsü Ümmet Durmuş Ak Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız,  STK başkan ve temsilcileri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.


 
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün açılış konuşmasının ardından konuşan Kaymakam Ayhan Terzi, herkesin görevini layıkıyla ve Allah rızası için yapması gerektiğini ifade ederek, son zamanlarda açılan 4-6 yaş Kuran Kurslarının çocukların gelişimine katkı sağladığını, kurslarda çocuklara ahlak ve görgü kurallarının öğretilmesi gerektiğini söyledi.


 
Toplantıya Misafir olarak katılan Hemşin İlçe Müftüsü Ümmet Durmuş, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında bu yıl Cami ve Hayat temasının seçildiğini belirterek, camilerin hayatın merkezi olduğunu ifade etti. 



Toplantının son bölümünde Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Merkez Sahil Camii İmam Hatibi Cemal Taşçı konuştu. Taşçı, Diyanet-Sen Olarak zor koşullarda, uzak köylerde görev yapan din görevlilerinin her türlü sıkıntılarını çözme gayreti içerisinde olduklarını, sıkıntılarının takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Rize Haberleri