Pazar'da kivi alımları sürüyor

Kivi birliklerinin tek fiyat politikası tutmadı. Üreticiler kivilerini peşin para buldukları yere satıyor. Kivinin kilosu 50 kuruş ile 1,2 Lira arasında değişiyor.

CENGİZ YILDIRIM
Çaydan sonra Rize’de önemli bir gelir sağlamaya başlayan kivinin hasadına başlayan üreticiler, peşin fiyata satış yapıyorlar.

Kivi birliklerinin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar kendi ürünlerini kendileri satma yolunu seçiyor.

Pazar ilçesinde alımları devam ettiren Bilge Kivicilik, belirlediği 3 ürün grubuna, 3 ayrı fiyat verirken; vatandaşlar da peşin fiyattan kivi satışı yapıyor.

İnce kivinin fiyatını 50 kuruş olarak belirleyen firma, orta büyüklükteki kiviye 90 kuruş ödeme yapıyor. 100 gram üzerindeki kivinin alış fiyatı ise 1 Lira 20 kuruş olarak belirlendi.

Rize Haberleri