Rize'de imamlara eğitim kursu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rize'deki Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 'Hazırlayıcı Temel Eğitim Kursu' sona erdi.

GÖKTÜRK FIRAT
İki gün süren kursa Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Sivas illerine atamaları yapılan 91 aday imam Hatip katıldı.

Kurs bitiminde belge töreni düzenlendi. Tören Eğitim Merkezi Aşere Takrip Tayyibe kursiyeri Mustafa Yılmaz’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Törene, İl Müftüsü İlyas Serenli, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Yahya Çankaya, Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy ve kursiyerler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, “Hazırlayıcı Eğitim Kursu’nun göreve yeni başlayan aday imam hatiplerimiz için bir şanstır. Kurs sonunda görev yerlerimize daha birikimli bir şekilde dönme fırsatı açısından kursun en iyi şekilde değerlendirildiğine inanıyorum. Kurs süresince üzerinde titizlikle durulan ve mesleğimizin olmazsa olmazlarından olan Kur’an-ı Kerim'i en iyi şekilde icra etmek ana gayemiz olmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Rize Haberleri