Rize'de işsiz gençlere ücretsiz muhasebe kursu

RİSİAD, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 40 işsiz gence bilgisayarlı muhasebe eğitimi verecek

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, genç işsizlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla bilgisayarlı muhasebe ve meslek edindirme kursu açacaklarını bildirdi.

Külünkoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 40 işsiz gence bilgisayarlı muhasebe eğitimi vereceklerini belirtti.

2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen bilgisayarlı muhasebe ve meslek edindirme kursu projesi düzenlediklerini belirten Külünkoğlu, ''Bu projeyi yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle şirketlere yeni yükümlülükler getirmesi ve özellikle muhasebe alanında kalifiye eleman ihtiyacını artıracak olmasından yola çıkarak hazırladık. Proje kapsamında bilgisayarlı muhasebe alanında mesleki eğitim verilerek gençlerin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasına, onların istihdam edilebilirliklerini artıracak beceriler kazanmalarına katkı sağlanacaktır. Proje 15 ile 29 yaş arası 25 kız ve 15 erkeğin çalışma hayatına katılımlarını teşvik etmek ve işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunabilmeyi amaçlanmaktadır. 3 Aralık 2012 tarihinde başlayacak bilgisayarlı muhasebe eğitimi 5 ay teorik ve 1 ay stajdan oluşacak. Kursiyerlere ayrıca özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve müşteri ilişkileri ile ilgili kişisel gelişim seminerleri düzenlenecek. Kursu başarıyla tamamlayanların en az yüzde 40'ı istihdam edilecek.'' ifadelerini kullandı.

Müracaatların 16 Kasım 2012 günü mesai bitimine kadar RİSİAD'a yapılması gerektiği vurgulandı.

Rize Haberleri