Rize'de sigaraya savaş açıldı

Rize Derepazarı Kaymakamı Ali İkram Tuna, hükümet binası içinde sigara içen 4 vatandaşa 62 YTL para cezasını bizzat kendisi tutanak tutarak kesti.

KAYMAKAM BİZZAT CEZA KESTİ
Rize'nin Derepazarı ilçesinde Kaymakam Ali İkram Tuna, Derepazarı hükümet binası içinde sigara içen 4 vatandaşa 62 YTL para cezasını bizzat kendisi tutanak tutarak kesti.

Kaymakam Tuna, "Biz sigarayla mücadelenin kanunlarla uygulamasında değilde gönüllülük ve toplumsal mutabakatla yurdun her tarafında uygulaması için gerekli hassasiyeti göstermek zorundayız. Bizimde en büyük sorumluluğumuz kanunların ve mevzuatın ilçede uygulanması ve yürütülmesidir." diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM
Rize Sigara ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ali Öner, Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan tütün kontrol kurulu faaliyet programı çerçevesindeki etkinliklere devam edildiğini söyledi.

Dr. Ali Öner, "Dünyada ve ülkemizde insan sağlığını tehdit eden en büyük mesele sigara ve uyuşturucular. Her yıl dünyamızda 10 milyon, ülkemizde en az 100 bin insanımızı erken yaşta sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle kaybetmekteyiz. Ülkemizde sigaraya her yıl harcanan para en az 10 milyar dolardır. Biz meseleye bu ciddiyetle yaklaşmakta ve projeler üretmekteyiz. Daire amirlerinin de aynı hassasiyet içinde olduklarını biliyoruz." dedi.


Rize Valisi Kasım Esen, "5727 Sayılı kanunun uygulamasında vatandaşlarımız tarafından kabul görmüştür. Tüm Rizeli hemşerilerimiz bu konuda son derece duyarlıdır. Tüm daire amirlerini konuya hassasiyet göstermesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Rize Haberleri