Mustafa BAYRAK
Gaziler Günü dolayısıyla Rize'de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. 5 gaziye, malul gazi rozeti takıldı. Törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, kamu kurum ve kurumuşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Tören, daha sonra Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Lisesi'nde devam etti.
Rize İl Garnizon Komutanlığı'nda görevli jandarma Yüzbaşı Kenan Sarıkaya, burada yaptığı konuşmada, gazilerin ulusal değer olduğunu belirterek, ''Bugün vatanımız, hürriyetimiz var, can ve mal güvenliğine sahipsek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz'' dedi.
Türk askerinin kutsal vatan toprağına yönelen tehditleri binlerce şehit uğruna koruduğunu ifade eden Sarıkaya, ''Dış güçlerin beslediği PKK terör örgütü ile kararlılıkla savaşmaktayız. Her ne olursa olsun ülkemize yönelecek saldırılar, karşısında güvenlik güçlerimizi bulacaktır'' diye konuştu.
Gazi aileleri adına konuşan gazi Selahattin Toplama ise Türk tarihinde İslam'dan önce de sonra da gazilik onuru olduğunu belirterek, ''Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların Türk ulusu ile her Türk bireyi için vazgeçilmez bir anlam ve önemi vardır'' dedi.
Törende daha sonra 5 gaziye, malul gazi rozeti takıldı.
Rize Haberleri
Rize Valiliği ve meteorolojiden Sarı Uyarı!