Yol çilesine teleferik eziyeti

Arazi yapısındaki olumsuzluklara yol engelinin de eklenmesiyle ulaşımda sıkıntı yaşayan Karadeniz insanı, ulaşımı teleferiklerle sağlıyor.

GÖKTÜRK FIRAT
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birçok vatandaş gibi yol sorunu bulunan Mehmet Şişik ve ailesi arazilerine yol gitmediği için çay bahçesine teleferikle gidiyor.
Trabzon’un Hayrat İlçesi Şişli Köyü’nde ikamet eden Şişik ailesi arazilerine yol gitmediği için yıllardır teleferikle metrelerce yükseklikteki dereden karşıya geçiyor. Tüm girişimlerine rağmen arazilerine yol aldıramayan Şişik ailesi, yoldan arazilerine gerdikleri teleferik sistemi ile hem çaylarını taşıyor hem de ulaşımlarını son derece tehlikeli olan bu sistemle sağlıyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Şişik, “Başka çaremiz yok. Yükümüzü de kendimizi de teleferikle taşımak zorundayız. Tüm girişimlerimize rağmen yolumuz yapılmadı. Tüm riskine rağmen ekmeğimizi kazanabilmek için bu sistemi kullanıyoruz. Çok korksak da çocuklarımızı bile teleferik ile karşıya geçirmekten başka yolumuz yok” şeklinde konuştu.

Trabzon Haberleri