1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Seydihan'ın gözü Milli Takım'da
Seydihan'ın gözü Milli Takım'da

Seydihan'ın gözü Milli Takım'da

Hollanda'da doğan ve futbol yaşamına Roda'da devam ederken Rizespor'a transfer olan Seydihan, takımında büyük hedefleri olduğunu söyledi.

A+A-

Dilek ASLAN - 1983 yılında Hollanda’da doğan, eğitimini devam ettirdiği Roda spor okulunu iyi derece ile bitiren Rizespor’un parlayan yıldızı Seydihan, takımının ilk 11’inin vazgeçilmez oyuncusu olmak istediğini söyledi. Futbola daha 8 yaşında Roda’da başlayan Seydihan bu takımın alt yapısında uzun süre oynadıktan sonra bir dönem de Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı Almanya’nın Acheen kulübünde kiralık oynadıktan sonra tekrar geri döndü.
17 yaşında Roda’da profesyonel olduktan sonra Türkiye’ye gelmeyi kafasına koyduğunu ve Ç.Rizespor’dan teklif alınca düşünmeden kabul ettiğini söyleyen Seydihan, “İlk hedefim Rizespor’da rüştümü ispat edip milli takımda oynamaktır. Hollanda’da oynarken ümit milli takım seçmelerine geldim. Hatta oynadığımız maçta gol de attım. Ama sakatlanınca ümit milli takıma giremedim. Rize’de olmaktan mutluyum. Ç.Rizespor ile 3+3 yıllık bir sözleşmem var. Rize’yi yeteneklerimi daha iyi göstermek ve büyük takımlara transfer olmak için kabul ettim. Oynadığım zamanlarda çok mutlu oluyorum. Kendime güvenim artıyor. Rize’ye 3 yıl önce geldim. Ancak tecrübesiz olduğum için önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ardından da Mersin İdman Yurdu’nda kiralık oynadım. Sezon başında Ünyespor’ a kiralandım. Rıza Hoca takımın başına gelince geri dönmem için yönetime rapor verdi. Yönetim de beni geri çağırdı. Rıza Hoca sık sık antrenmanlar öncesi bana moral veriyor. Çok çalışırsam formayı vereceğini söylüyor. Ben de doğal olarak daha çok çalışıyorum. Bu sezon daha önce bir kupa maçında takımdaki yerimi almıştım. İlk kez süper ligde geçtiğimiz hafta oynadım. İlk lig maçında gol attığım için çok mutluyum. Tek üzüldüğüm gol atmama rağmen galip gelemeyişimiz oldu. Hocam forma şansı verdikçe de takımıma galibiyeti getirecek golleri atacağım inşallah. Kendime güveniyorum. Bir daha Ç.Rizespor formasını sırtımdan çıkarmam” dedi.
 Forvette Anderson, Zafer gibi iki tecrübeli ismin olmasını sorun etmediğini ifade eden Seydihan “Onlardan öğreneceğim çok şey var. Seyircinin takıma sahip çıkması güzel bir şey. Maçlara ilgileri çok güzel. Henüz neler yapabildiğimi yeni yeni görmeye başladılar. Beni seyretmeye devam etsinler. Daha onlara verebileceğim çok şey var. Çarşıda insanlar beni gördüklerinde sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Bu sevgiye layık olmak için daha fazla efor sarf ederek yüzlerini güldürmek isteriz” dedi
Hollanda’da doğmasına rağmen anne ve babasının Türk olması nedeniyle evinde Türkçe konuşulduğunu belirten Seydihan, “Hem annem hem de babam Rize’li. Bu nedenle evde hep Türkçe konuştuk. Türkçe’yi konuşma konusunda fazla bir sıkıntı çekmedim. Ancak Türkçenin yanı sıra Fransızca ve İngilizceyi de biliyor olmam yabancı oyuncuklarla konuşma konusunda sıkıntı çekmiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız