1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sıcak hava Rize'ye yarayacak!
Sıcak hava Rize'ye yarayacak!

Sıcak hava Rize'ye yarayacak!

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yayla turizmini canlandırdığını söyledi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de Haziran ayında son yılların en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılırken, sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyenler de yaylalara akın ediyor. Yaylalara sadece Rizelilerin değil dışarıdan gelen turistlerin de ilgi gösterdiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, şehre gelen turist sayında da geçen yıla göre artış yaşandığını kaydetti.

Rize'nin dağ ve yaylalarına turist ilgisinin her geçen gün artmaya devam ettiğini dile getiren Hocaoğlu, “Geçen yıl ilk 4 ay içerisinde Rize'nin dağ ve yaylalarını 50 bin turist ziyaret etmişti. Bunun 7 bin 500'ü yabancı turistti. Bu yıl ise ilk 4 ay içerisinde 9 bin 700’ü yabancı olmak üzere 55 bin turiste ev sahipliği yaptık. Geçen yıl ilimize 58 bini yabancı olmak üzere toplam 430 bin turist geldi. Bu yıl yaklaşık 500 bin turist gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Rize’ye gelen turistlerin büyük kısmının yayla ve dağları ziyaret ettiğine dikkat çeken Hocaoğlu, bu durumu küresel ısınma dolayısıyla sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve yaylaların da bu sıcaklıkların fazla hissedilmediği yerler olmasına bağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız