1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Sigara yasağı kalkıyor mu?
Sigara yasağı kalkıyor mu?

Sigara yasağı kalkıyor mu?

CHP, sigara yasağının bazı yerlerde 2015 yılı sonuna kadar ertelenmesine ilişkin kanun teklifi verdi!

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, kapalı yerlerde sigara içme yasağının kahvehane, kıraathane, birahane ve lokal gibi yerlerde 2015 yılı sonuna kadar ertelenmesine ilişkin kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Hacaloğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kapalı yerlerde sigara içme yasağı getiren düzenlemenin özünde doğru bir düzenleme olduğunu ancak bazı konularla ilgili gerekli değerlendirme yapılmadan çıkarıldığını iddia etti.

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusunda tereddüt bulunmadığını belirten Hacaloğlu, kendisinin ve ailesinin sigara içmediğini ancak özellikle kahvehaneler ve kıraathanelerin yasağa uyacak takatlerinin olmadığını söyledi.

Türkiye'de 500 bin civarında kahvehane ve kıraathane olduğunu, 1.5 milyon insanın buralardan geçimini sağladığını kaydeden Hacaloğlu, bu işletmelerin 10 milyon kişiye hizmet verdiğini anlattı. Kahvehane, kıraathane, birahane ve lokal gibi yerlerin yasak konusunda 2015 yılı sonuna kadar bir uyum dönemine ihtiyaçları olduğunu öne süren Hacaloğlu, hazırladıkları kanun teklifinin bu tür işletmelerde sigara içmeme yasağının 2015 yılı sonuna kadar uygulanmamasını öngördüğünü açıkladı.

Kanun teklifinin CMP MYK toplantısında da görüşüldüğünü ve parti görüşü çerçevesinde hazırlandığını ifade eden Hacaloğlu, bu işletmelere cüzi miktarda KOBİ desteği de sağlanarak gerekli koşulları oluşturmalarının sağlanabileceğini söyledi. Hacaloğlu, gazetecilerin sorusu üzerine hazırladıkları teklifin 'insanların zehirlenmesine kapı açılıyor' şeklinde yorumlanamayacağını kaydetti.

Teklife göre yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirler arası veya uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde, kafeterya, pastane, lokanta gibi yeme içme yerlerinde, açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde, tütün mamulleri kullanmaya mahsus kapalı alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşından küçükler giremeyecek.

2015 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere kahvehane, kıraathane, birahane, lokal gibi işletmelerde, mekan girişlerinde dışardan kolayca görülebilecek şekilde 'içeride sigara içilebilir' levhası asılması ve yeterince havalandırma, baca ve menfezleri sağlanması kaydıyla tütün ürünleri tüketilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız