1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sigarayla mücadeleye devam
Sigarayla mücadeleye devam

Sigarayla mücadeleye devam

Rize'de toplanan İl Tütün Kurulu, daha önce kurulması planlanan sigara ile mücadele ekipleri için çalışma başlattı.

A+A-

Rize'de İl Tütün Kurulu Toplantısı yapıldı.
Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, toplantıda sigara ile mücadelenin nasıl yapılacağını değerlendireceklerini belirterek, daha önce kurulması planlanan sigara ile mücadele ekiplerini de kuracaklarını ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Esra Alemdaroğlu ise tütün kontrol kurulunun, önemli sağlık sorunlarına yol açan sigara ile mücadelede etkin önlemler alınması için oluşturulduğunu söyledi.

Sigaranın çevre kirliliğine ve yangınlara yol açabildiğini kaydeden Alemdaroğlu, ''Rize'de ise bu konuda fazla bir sorun yok. Geçen yıl meydana gelen 163 yangının sadece 10'u sigaradan kaynaklanıyor'' dedi.
Türkiye'nin tiryakilikte dünya genelinde yedinci sırada olduğunu bildiren Alemdaroğlu, bağımlılık yaptığı için sigara ile mücadelenin kolay olmadığını kaydetti.
Toplantıda daha sonra katılımcılar, yapılabilecekler hakkında görüşlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum