1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Silah almak için muhtar olunuyor!
Silah almak için muhtar olunuyor!

Silah almak için muhtar olunuyor!

Rize’de muhtarların silahsızlandırılması için çalışma başlatan muhtar, hiçbir meslektaşından destek göremedi!

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Güneysu İlçesi İslahiye Köyü’nde 2009 yılında yapılan seçimlerde muhtar seçilen Recep Karaosman, yasaların kendisine tanıdığı silah ruhsatı hakkını kullanmayarak, “Bir çok kişi silah ruhsatı alabilmek için muhtar oluyor. Hizmet yapmak isteyenler muhtar olmalı. Bu nedenle muhtarlara tanınan ruhsat hakkının iptal edilsin” diyerek muhtarların silahsızlandırılması için bir kampanya başlatmıştı.

Muhtarlar Derneği Genel Başkanlığı başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından tebrik edilen Karaosman, muhtarların silahsızlandırılması için çalışma başlatınca kimseden destek bulamadı.

İlgili yerlere yazılar yazdığı belirten Karaosman, tüm yazılarının cevapsız kaldığını ve destek göremediğini söyledi.

Karaosman yaptığı açıklamada, “Muhtarlar sadece silah ücretini ödeyerek, ruhsal harcı ödemeden ruhsatlı silah alabiliyor. İlimizde maalesef bir çok kişi silah alabilmek için muhtar olmaktadır. Muhtar aylığı 369 TL’dir. Ben her ay 354 TL Bağkur ücreti ödüyorum. Yani maaşı için bu iş yapılmaz. Bu iş hizmet aşkı ile yapılabilir. Muhtarlık hizmet yapmak isteyenlerin işi olmalıdır. Ben silah ruhsatı olmak için muhtarlık yapılmasına karşıyım. Bu nedenle gerçekten hizmet edenlerin ayırt edilebilmesi için böyle bir çalışma başlattım. Ama destek bulamadım. Bende mücadelemi tek başıma sürdürüyorum. Silah almadım ve almayacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum