1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Şoförlere Sarp'ta dozvala şoku
Şoförlere Sarp'ta dozvala şoku

Şoförlere Sarp'ta dozvala şoku

Sarp sınır kapısından çıkış yapacak tır şoförleri şimdi de dozvala mağduru...

A+A-

Uluslararası kara taşımacılığında yapılan ve ticaret belgesi olarak kullanılan dozvalanın Gürcistan ile Türkiye arasında anlaşma gereği 6 bin adeti tükenince Sarp gümrüğünden Gürcistan’a geçiş yapacak tır şoförleri mağdur oldu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından temin edilen dozvalanın 6 ay içinde bitmesi üzerine Hopa Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan tır şoförleri, kara kara düşünüyorlar.

NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Tır sürücüleri, "Hopa Ticaret ve Sanayi Odası bize 'Dozvala yok' dedi. Bizim yaptığımız araştırmalarımız sonucunda 08-53 ve 61 plakalı araçların hepsinde dozvala var. Çıkış yapıyorlar. Oda yetkilisi, bize 'Gürcistan’a dozvalasız gidin ve ceza ödeyin, bizim yapacak başka çaremiz yok' dedi. Biz dozvalasız gidersek en az 5 noktada polis ceza kesiyor. Her cezada 300 dolar (500 lari) alıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." diyerek soruna çözüm bulunmasını talep etti.

HOPA TSO BAŞKANI KOYUNCU: DIŞARIDAN DOZVALA ALMAYIN

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergin Koyuncu, TIR şoförlerini uyararak geçmişte çok miktarda dozvala alıp ellerinde bulunduran kişilerden dozvala almamalarını istedi. Koyuncu, şunları söyledi: "Şirket sahipleri yılbaşında dozvala satışına başladığımız günlerde çok miktarda alıp saklıyorlar. Gürcistan ile yaptığımız anlaşma gereği 6 bin adet dozvala satışını yaptık. Kısa sürede tükendi. 2009 yılı itibarıyla anlaşma gereği ilave bir anlaşma yapılmazsa başka dozvala satışımız olmayacak. Bazı şirket sahipleri çok miktarda dozvala alanlar şimdi ellerinde bulunup fahiş fiyatlara satma yoluna gidebilirler. Onun için kimse almasın, ellerinde şişsin."

TİCARETİMİZ BALTALANIYOR

Koyuncu, "Gürcistan’a geçiş yapacak bütün araçlara her polis noktasında en az 5 yerde cezai işlemlerin yapacaklarını düşünürsek Türk tır şoförlerimiz çok mağdur olacaklardır. 2- 3 bin dolar ceza yiyecekler. Gürcistan bunu bilerek dozvala sayısını yükseltmeyip, cezai işlemlerden çok daha büyük paralar kazanma yolunu düşünüyor. Bu da ticaretimiz olumsuz yönde baltalayacaktır. Bunun önüne geçilmesi gerek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum