1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Soğuk ve yağışlı hava geliyor
Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Kış bitti diyenler yanıldı. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları bugünden itibaren azalmaya başlayacak. Kış soğukları kapıda. İşte haftalık hava durumu:

A+A-

Bazı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur olmak üzere yağış, perşembe ve cuma günü iç kesimlerde etkili olacak. Cuma günü doğu bölgelerde don ve buzlanma bekleniyor. Hava sıcaklığı; pazartesi günü kuzey bölgelerde, salı gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yarından itibaren bir hafta süreyle yurtta beklenen hava durumu şöyle:

-26 Mart 2007: Tüm yurt parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar, aralıklı yağmur, batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu ve doğu Akdeniz'in doğusunda kısa süreli ve hafif olması bekleniyor.

-27 Mart 2007: Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı az bulutlu geçecek. Yağışlar; aralıklı yağmur, orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; batı ve orta Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, doğu Akdeniz ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kısa süreli ve hafif olması bekleniyor. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyrazdan kuvvetli olarak esecek.

-28 Mart 2007: Yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, batı Karadeniz'in iç kesimleri, orta ve doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, İnebolu, Sivas ve Erzincan çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı az bulutlu geçecek. Yağışlar; yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyrazdan kuvvetli olarak esecek.

-29 Mart 2007: Yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, orta ve doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop ve İnebolu çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışlar, orta ve doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile güneydoğu Anadolu'nun doğusunda aralıklı yağmur, diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

30 Mart 2007: Yurdun doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, orta Karadeniz kıyıları, doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Tokat ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden itibaren güney Ege kıyıları yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışlar, orta ve doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur, doğu Karadeniz'in iç kesimleri, doğu Anadolu'nun doğusu ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

31 Mart 2007: Yurdun kuzeydoğu kesimleri ile güney kesimleri parçalı ve çok bulutlu, güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ile doğu Karadeniz'in doğusu, Kars ve Ardahan çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; aralıklı yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

1 Nisan 2007: Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Afyon ve Kütahya çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; aralıklı yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız