1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ŞOK! Baykal'dan savaş çağrısı...
ŞOK! Baykal'dan savaş çağrısı...

ŞOK! Baykal'dan savaş çağrısı...

CHP lideri Baykal "yeni anayasa istiyorlar. İnanmak için ne olmak lazım" dedi ve halkı yeniden Kurtuluş Savaşı'na çağırdı!

A+A-

CHP lideri Baykal halkı Kurtuluş Savaşı'na çağırdı. Yeni anayasanın çağdaş bir anayasa olmayacağını, Atatürk Cumhuriyeti'nin temellerini ortadan kaldıran bir anayasa olacağını söyleyen Baykal halka “onlara çağdaş Türkiye'yi koruyacağımızı gösterelim” dedi…

Baykal şunları söyledi:

HALKA SAVAŞ ÇAĞRISI

Yeni anayasa söylemleri yeniden gündemde. O anayasanın gerçekten insan haklarına uygun, laikliği koruyan bir anayasa olduğuna inanmak için insanın ne olması gerekir? Bu ortamda her şey olabilir ama sıfırdan yeni bir anayasa olamaz. Yeni bir anayasa yapılırsa o anayasanın laikliği güvence altına alacak, yargıyı güvence altına alacak, demokrasiyi güvence altına alacağını düşünmek hiçbir şekilde inandırıcı değildir.

Biz bunun savaşını, Kurtuluş Savaşı'nda, 1920'lerde bunun savaşını vermiştik. Şimdi halkımıza sesleniyorum. Bizi yeni görevler bekliyor. Bu iradeyi göstermek zorundayız. Onlara çağdaş Türkiye'yi teslim etmeyeceğimizi göstermeliyiz...

EKONOMİ BATAKTA

Bugün Türkiye ekonomik bakımdan borç, faiz, işsizlik ve açık tablosuyla karşı karşıya… 2004 yılındaki reel faizler geçerli şu anda. Bu bir batak… Rekor düzeyinde işsizlikle karşı karşıyayız. Çok ciddi bir yoksullaşma tablosu var.

AKP iktidara gelirken 220 milyar dolar borçla teslim edildi. Bu borç 82 yılın borcudur. 58 hükümetin borcudur. 5,5 yılda 500 milyar dolar olmuştur. 280 milyar dolar ek borcu bugünkü hükümet eklemiştir. Bu milletin borcu.

DENGİR MİR KAFALARINDAKİ GERÇEĞİ AÇIKLADI

AKP'li genel başkan yardımcısı çok çarpıcı bir değerlendirmeyi New York Times'a yaptı. Gazete şöyle yazdı: “Kökleri tarihe dayanan acı bir kan davası” Times “Bugünkü kavgalar 1920'lerde başlayan olağanüstü tarihinin son halkası” diyor…

Mir Dengir ne demiş? “Türk toplumu bir travma geçirmiştir” Travmadan kastı Atatürk'ün yenileşme projesidir. “Bununla başlatılmıştır. Bir gece içinde kıyafetler değiştirildi, dini yaşam biçimleri ortadan kaldırıldı. Bugünkü yaşananların temeli orada atıldı” Olayın özü budur. Kimse Mir Dengir Fırat'a haksızlık yapmasın… Evet olayın özü bu hesaplaşmadır.

BOYNUNDA KRAVATLA KONUŞUYORSUN

Ey Dengir Mir, Türkiye tarihin en büyük değişim projesini yaşadı. Bu proje yaşandığı için sen bunları söylüyorsun. Boynunda kravatla konuşuyorsun...

BAŞBAKAN DAHA DÜN NE DİYORDU?

Türkiye tarihinin kaydettiği en önemli değişikliği yaşamıştır. Atatürk Türkiye'yi çağdaş bir Türkiye'ye dönüştürmek için olağanüstü çaba sarf etti. Tabii ki bu tepki çekti. Ama çok partili bir rejim anlayışı içinde yola çıkılmıştır.

Şimdi görüyoruz ki bunlar hiç kabul edilmemiş. Başbakan daha son zamanlara kadar diyordu ki “Her 10 Kasım'da yaygara koparıyorlar. Atatürk'e saygı duymak için sap gibi ayakta durmaya gerek yok.

Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almıştır. Türkiye'nin yarınında yarın Kemalizme yer yoktur.

Hem laik hem Müslüman olunmaz. Ya laik olacaksın, ya Müslüman… İkisi bir arada olduğunda ters mıknatıslanma yapar…

İktidara gelince çarşaf moda olacak…”

DIŞİŞLERİ BAKANI DA AYNI LAFLARI ETMİŞTİ

Daha dün Dışişleri bakanı da Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmiyor muydu? "Müslümanlar özgürce dinini yaşayamıyor" diye... Türkiye'de böyle bir talep yok. Problem bunlarda. Kendi problemlerini halkın problemi haline dönüştürmeye çalışıyorlar...

Türkiye çağdaş dünyanın bir parçası olmak yerine Vahabi kültürüne doğru sürükleniyor. Bu tablo halk için sakıncalı olur. Kadın hakları için sakıncalı olur.

ESKİ ANAYASADAN KASIT ATATÜRK CUMHURİYETİ'NİN ANAYASASI

AKP geldiği ilk günden itibaren yeni bir anayasa diyordu. Eski anayasanın atılmasını istiyorlar... O eski dedikleri 82 değil... 23, 62, Atatürk'ün Cumhuriyeti'nin anayasasını değiştirmek istiyor.

MARKSİSTLER KULLANILIYOR

Onlara destek verenlerin bir kısmı bilinçli. Bir kısmı da -ağır bir laf söylemek istemiyorum- kullanıyorlar. Humeyni de İran'da Marksistleri kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum