1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sosyal medyadan sağlık hizmeti için eğitim
Sosyal medyadan sağlık hizmeti için eğitim

Sosyal medyadan sağlık hizmeti için eğitim

Rize'de sosyal medya mecralarındaki sağlıkla ilgili soru ve taleplerin anında cevaplanarak hasta iletişiminin sağlanması amacıyla personele eğitim veriliyor.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Başkanlık ve sağlık tesislerinde görevli sosyal medya sorumlularına "Sosyal Medya Eğitimi" verildi.

saglk-001.jpg

Basın ve Halkla İlişkiler Birimince verilen eğitimde; sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi, hastalarla iletişimin güçlendirilmesi ile hasta ve çalışan memnuniyetinin arttırılması amacıyla iletişim araçlarının yaygın kullanılabilmesi konularına değinildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik bilgilendirmelerini, tüm sağlık tesisleri ve hastanelerle entegre bir yapıda gerçekleştirilecek. Aynı zamanda sosyal medya mecralarındaki sağlıkla ilgili soru ve taleplerin anında cevaplanarak hasta iletişiminin bu alanda da maksimum seviyeye çıkarılması hedefleniyor.” denildi.

Açıklamada, “Müdürlüğümüz değişen medya sektörüne uyum sağlamak, sağlık çalışanları ve vatandaşlara daha yakından ulaşabilmek için aktif olarak kullandığımız sosyal medya hesaplarını daha etkin kullanmak, gerek mevcut sosyal medya hesaplarımızı gerekse de ihtiyaç duyulması halinde açılacak olan yeni sayfalarımızın Bakanlığımızın politika ve uygulamalarına yönelik kullanmayı amaç etmektedir. Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Başkanlık ve bağlı sağlık tesislerimizde sosyal medya hesaplarını yönetmek amacıyla belirlenen personellerden sosyal medya hesaplarımızın aktif kullanılması istenildi.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız