1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro
Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro

Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro

Son 2 yılda toplam 13 bin 156 sözleşmeli öğretmen kadrolu olarak atandı. Mevcut sözleşmelilerin de büyük kısmının kadroya geçmesi bekleniyor.

A+A-

Mevcut sözleşmelilerin de büyük kısmının Şubat'ta planlanan atamada kadroya geçmesi bekleniyor.

Bayram öncesi 10 bin 40 sözleşmeli öğretmeni atayan Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında atadığı bu öğretmenleri daha sonra kadroya geçiriyor. Son 2 yılda toplam 13 bin 156 sözleşmeli öğretmen kadrolu statüde atandı. MEB Personel Genel Müdürlüğü verilerine göre sözleşmeliden daimi kadrolu statüye geçen öğretmen sayısında başı çeken branşlar sırasıyla Sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği oldu. 2006 yılında toplam 3 bin 857, 2007 yılında da 658 olmak üzere 2 yılda toplam 4 bin 515 sınıf öğretmeni sözleşmeli statüdeyken ataması yapılarak kadroya kavuştu. Son 2 yılda toplam 1452 sözleşmeli İngilizce öğretmeni, 1378 sözleşmeli Türkçe öğretmeni, 1174 sözleşmeli İlköğretim Matematik öğretmeni, 913 sözleşmeli bilgisayar öğretmeni, 782 sözleşmeli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni kadroya geçti.


İKİNCİ DÖNEME KADROLU BAŞLIYORLAR

Eğitim öğretim yılının ortasında yapılan Şubat atamalarında sözleşmeli öğretmenlerin atamaları yeni mezunlar olmadığı ve KPSS taban puanları bu atamalarda daha da düştüğü için daha kolay oluyor ve bu öğretmenlerin büyük kısmı ikinci döneme kadrolu olarak başlıyor. Daha az sayıda da olsa sözleşmelilerin Ağustos atamalarında da atanmaları mümkün oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum