1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Su temalı resim festivali başladı
Su temalı resim festivali başladı

Su temalı resim festivali başladı

Dünyanın dört yanından gelen kadın ressamlar su teması altında Karadeniz'in farklı bölgelerinde canlı performans resim çalışması yapıyor.

A+A-

Femin & Art Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği’nin ikincisini düzenlediği "Dünya Kadınlarının Tuvalinde Su" temalı Resim Festivali'ne bu yıl 8 ülkeden ile Türkiye’nin 16 ili ve 6 üniversiteden 65 kadın sanatçı katılıyor.

Femin & Art Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, "Derneğimiz üyeleri ile birlikte 95 kadın sanatçı bir hafta boyunca Trabzon ve Rize’nin tarihi ve turistik yerlerinde canlı performans resim çalışması yapılacak" dedi.
21905
AMAÇ TANITIM
Üst, şunları söyledi: "Amacımız, sanatın evrensel dilini kullanarak yöremizi, ülkemizi, kültürümüzü, tarihi ve turistik yerlerimizi tanıtmak, sanatı ve sanatçıları halkla buluşturmaktır. 'Su'ya dikkat çekmek amacıyla 25 Haziran'da yaşanabilir çevre, içilebilir su konulu panel düzenlenecek."

22 Haziran: Saat 18.00'da Meydan parkında festival açılışıyla start alan etkinliklerin programı ise şu şekilde olacak:
23 Haziran: Maçka Sümela Vadisi'nde resim çalışması
24 Haziran: Tonya'da resim çalışması
25 Haziran: Zağnoz Vadisi'nde ebru çalışması saat 16.00'da panel (Sanat Evi'nde)
26 Haziran: Çamlıhemşin Ayder Fırtına Vadisi'nde resim çalışması
27 Haziran: Fındıklı Çağlayan mevkiinde 70 metrelik duvarı yöresel motiflerle resimleme
28 Haziran: Festival kapanış sergisi, kokteyl ve akşam yemeği. (Mora Hotel'de saat 18.00'da)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız