1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Sümela Manastırı’nın yüzde 70’lik bölümü tamamlandı
Sümela Manastırı’nın yüzde 70’lik bölümü tamamlandı

Sümela Manastırı’nın yüzde 70’lik bölümü tamamlandı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 22 aydır restorasyon nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda çalışmaların yüzde 70’lik bölümü tamamlandı.

A+A-

Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 22 aydır turizme kapalı olan manastırın farklı bölümlerindeki restorasyon çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanırken, bu çalışmaların en önemli kısmını ise kaya sabitleme işlemleri oluşturuyor. 5 milyon TL civarında harcamanın yapıldığı restorasyon çalışmalarının yüzde 70’lik bölümü tamamlanırken, çalışmaların en zor bölümünü ise manastırın girişinde bulunan bin 600 tonluk kaya parçasının parçalanarak düşürülme işlemi oluşturuyor.

400 yıllık gelecek kurtarılacak
Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki tarihi Sümela Manastırı’nı tam karşıdan gören 5 ayrı noktaya seyir terası yapılacak. Taşköprü Yaylası-Seslikaya Yolu 11.1 kilometre uzunluğundaki tur güzergahının düzenlenmesi ve farklı noktalarda yapılması planlanan 5 adet seyir terası için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Trabzon İl Müdürlüğüne 1 milyon TL ödenek gönderilirken, manastıra gidiş geliş yolundaki patika yola yaptırılan ahşap merdiven sayesinde bölgedeki yüzlerce yıllık ağaç kökleri koruma altına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız