1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Sümela’ya seyir terası
Sümela’ya seyir terası

Sümela’ya seyir terası

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki tarihi Sümela Manastırı’nı tam karşıdan gören 5 ayrı noktaya seyir terası yapılacak. 1 milyon liraya mal olacak olan seyir terasının ihalesi yapıldı

A+A-

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 1,5 yıldır restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki tarihi Sümela Manastırı’nı tam karşıdan gören 5 ayrı noktaya seyir terası yapılacak. 

sumela4.jpg

Altındere Milli Parkı içerisinde Sümela Manastırı'nı karşıdan gören “Taşköprü Yaylası-Seslikaya Yolu” 11.1 km. uzunluğundaki tur güzergâhının düzenlenmesi ve farklı noktalarda yapılması planlanan 5 adet Seyir Terası, için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne 1 milyon TL ödenek gönderildi. Ahşap ve camdan oluşacak olan seyir terasının yapımı için ihaleye gidilirken, ihalese tamamlanan syir teraslarının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. 

sumela3-001.jpg

Seyir teraslarının bu yılki turizm sezonuna yetişmeyeceği öğrenilirken, tamamlanması durumunda önümüzdeki yıllarda bölgeye önemli sayıda turist çekeceği bildirildi.

sumela2-001.jpg

sumela1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum