1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sürgün Rizeliler dönüyor mu?
Sürgün Rizeliler dönüyor mu?

Sürgün Rizeliler dönüyor mu?

Orta Asya'daki sürgün Karadenizliler'in vatana dönüşü ne zaman gerçekleşecek? Sürgündeki lazların umudu şimdi Başbakan Erdoğan!

A+A-

Sürgündeki Karadenizliler ilk defa yıllar önce Kanal 7 televizyonu vasıtasıyla Türksoy’la İpekyolu programında gündeme geldiler. Orta Asya’da Karadenizli gibi konuşan, yöresel yemekleri aynı, horonu, düğünü tıpa tıp uyan bu insanlar yıllar önce savaşların gölgesinde çizilen sınırların ötesinde kalmış sonra da sürgün edilerek yaşadıkları topraklarından kilometrelerce uzaklara gönderilmişlerdi.





Türksoy’la İpekyolu programı yapımcıları, sürgün Karadenizlileri, eski kültür bakanı Namık Kemal Zeybek’le buluşturmuş ve gözyaşları da adeta sele dönmüştü.





Onlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendilerine sahip çıkmasıyla umutlanmış, memleketleri Türkiye’ye dönme umuduyla horon tepmişlerdi. Ancak sadece haberde kaldı konu.


Yıllar geçti ve bu kez Kanal D haber sürgündeki Karadenizlilerle yaşadıkları yere giderek özel bir haber yaptı.



Onların şimdiki umutları ise Başbakan Erdoğan…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum