1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Sylva’nın fazla kiloları ne olacak?
Sylva’nın fazla kiloları ne olacak?

Sylva’nın fazla kiloları ne olacak?

Trabzonspor'un flaş transferi Tony Mario Sylva, herşeyiyle tartışma konusu olmaya devam ediyor...

A+A-

Süper Lig'e damgasını vuracağını öne süren Tony Mario Sylva sahaya çıkmadan büyük sözler sarfedip iddialı açıklamalarda bulundu.
Kulüpte 'ölçüleri' verilirken 1.85/77 şeklinde rakamlar sıralandı.
Bize hiçte öyle gelmedi...
Peki Sylva'nın fazla kiloları ne olacak?


Hakan DEĞİRMENCİ
Trabzonspor 20. transferini Fransa'nın Lille takımından Tony Mario Sylva ile gerçekleştirdi.
Resmi kuruluş yılı olan 1966'dan bu yana, seri şampiyonluk seneleri dahil hiçbir dönem kalede istediğini bulamayan bordo-mavili kulüp ilk kez böylesine markalı bir kaleciye kavuşmuş oldu.
Daha önce kaleye geçen Şenol Güneş başarılı olamamış, Jean Marie Pfaff ise kısa süre kalmıştı.
Sylva'dan çok şey bekleyen camia, ondan Monaco, Senegal Milli Takımı ve Lille kalelerindeki başarısını bekliyordu.
Dünya Kupası Eleme Grubu Maçlarından gelen 33 yaşındaki kaleci, hazır ve idmanlıydı.
Buna karşın Sylva'nın kiloları dikkat çekti. “Yaşıma bakmayın, daha çok gencim” diyen Sylva için kulübün resmi web sitesi www.trabzonspor.org.tr 'de bir kariyer metni yayınlandı.
Burada Sylva'nın 1.85 boyunda ve 77 kilo olduğu yazıyordu. Sylva'yı bizim gibi yakından görenler ise deneyimli kalecinin en az 80-85 kilo olduğunu anlamakta hiç zorlanmadı.
Türkiye'de kaleciler genellikle kilolu oluyor. Hatta kilo, bazı kalecilere yakışıyor. Fakat 1.85 boyunda, uluslararası maçlardan yeni gelmiş bir kaleci için boyuna yakın bir kilo oldukça fazla.
Sylva imza attığı gün sorularımızı yanıtlarken Onur, Tolga ve Yakup'u kastederek “Buradaki kalecilerin benden öğreneceği çok şey var” demişti.
Trabzonspor bu akşam idmanlara başlıyor. Sanırız Sylva'nın da takıma katıldıktan sonra herkesten çok çalışması gerekecek. Çünkü o kiloları atmaya başlayamadan Doğu Karadeniz mutfağı ile tanışacak ve bu da kilolarından kurtulmasını daha zor bir hale getirecek.
Tabii bir de Sylva'nın transfer hikayesi var. Karadeniz kulübünü 1 aydır peşinden koşturan, son görüşmeye 3 saat rötarlı geldiği için yöneticileri kızdıran, transferindeki gecikme için özür dilediği basın toplantısına bile 1 saat geç katılan Sylva, “Buradaki kalecilere çok şey öğreteceğim”, “Aslında çok gencim, yaşıma bakmayın”, “Semih dahil hiçbir golcüden korkmuyorum, sonuçta onların işi atmaksa benimki de tutmak”, “Türk futbolunu çok yakından tanıyorum ama burada başarılı olmakta zorlanmam”, ya da “Sizin kaleleriniz çok küçük. Ben bunlarda gol yemem ki” şeklinde yarı sempatik yarı radikal çıkışlar yaparken belki de önce kendisi Trabzon kültürünü, disiplinini, ciddiyetini ve kulübünü tanımakla başlamalıydı.
Tony Sylva'nın boyu 1.85 ise kilosu kulüp sitesinde yazdığı gibi 77 olamaz. Ya bizim gözlerimiz yanlış görüyor ya da Güney'de boy-kilo endeksi bildiğimiz gibi değil. Oradan gelen insanlar 10 kilo eksik gösteriyor olabilir mi?..
Bu da ayrı bir tartışma konusu. Elbette burada 'aşırı pozitif' davranarak menecerlerden aldığı rakamları birebir kulübün sitesine geçiren arkadaşların iyimserliğine de dikkat çekmek gerekir. Çünkü onlar da Trabzonspor taraftarlarının en fazla önem gösterdikleri ve ilgilendikleri transferin kilosunu bizce en az 5, en çok 10 birim az yazmış oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum