1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Tacizci öğretmene rekor ceza!
Tacizci öğretmene rekor ceza!

Tacizci öğretmene rekor ceza!

Trabzon'da, küçük yaştaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulunan ilkokul öğretmeni, 39 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 2005 yılı Kasım ayında Merkez İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören küçük yaştaki 7 kız öğrencinin ailesince, 'okulda görevli öğretmen M.E. tarafından çocuklarına sözle ve elle cinsel tacizde bulunulduğu' gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir şikayet dilekçesi verilmişti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, söz konusu dilekçeyi İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na göndermesi üzerine öğretmen M.E. kendiliğinden Beşikdüzü İlçe Polis Amirliği'ne gelerek teslim olmuş ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Olayla ilgili Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada tutuklu sanık M.E. (51) hazır bulundu. 'Küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklu yargılanan M.E, 27 yıldır öğretmenlik yaptığını belirterek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve uzun süredir tutuklu bulunduğunu kaydederek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti ise gerekçeli kararında; çocukların cinsel istismarı suçundan, 5237 sayılı kanunun sanığın eylemine uyan ilgili maddeleri gereğince ve sanığın eğitici ve öğretici olması nedeniyle bunun sağladığı kolaylıktan faydalanarak ve eylemlerini zincirleme şekilde işlemesi dolayısıyla da ceza artırımına giderek öğretmen M.E.'nin, mağdure her öğrenci için 5 yıl 7 ay 15 gün ayrı ayrı olmak üzere toplam 39 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum